Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
2. července 2017 14:36
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Muži by měli ejakulovat alespoň 21krát za měsíc, aby se chránili před rakovinou prostaty. Výzkum z Harvardu poukazuje na její pozitivní stránky

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Zdravotní benefity ejakulace jsou jasné.

Zdravotní problémy ovlivňující mužskou prostatu dokáží v lidském organismu nadělat velké problémy. Rakovina prostaty patří mezi stále častější onemocnění u mužů, a to zejména v pokročilejším věku, avšak výzkum z Harvardovy univerzity přišel s několika zajímavými zjištěními o tom, jak se před ní chránit. Studie, která byla publikována ve vědeckém žurnálu European Urology, poukazuje na to, že ejakulace dokáže výrazně snížit riziko rakoviny prostaty, ale není jediným faktorem, který její stav pozitivně ovlivňuje.

Výzkumu se zúčastnilo až 32 tisíc mužů a právě u mužů, kteří zaznamenávali vyšší počet ejakulaci než jejich vrstevníci, byla pravděpodobnost vzniku tumorů na prostatě nižší. Výzkumníci dokonce odhadli i počet ejakulaci, který by měl být při ochraně před rakovinou nejefektivnější. U muže dosahujícího minimálně 21 ejakulaci měsíčně je riziko vzniku tumorů až o 33 procent nižší, a i když není přesně známo, jak specificky ejakulace ovlivňuje zdraví prostaty, zřejmě jí pomáhá s odstraňováním toxinů. Experti však varují, že 21 ejakulaci a více za měsíc není jedinou cestou, jak se před rakovinou prostaty chránit, protože jejímu vzniku můžeš předcházet i pravidelným cvičením či vyváženým a zdravým jídelníčkem, ale i doplňky stravy působícími právě na prostatu.

Muži by měli ejakulovat alespoň 21krát za měsíc, aby se chránili před rakovinou prostaty. Výzkum z Harvardu poukazuje na její pozitivní stránky
Zdroj: pinterest
Domů
Sdílet
Diskuse