Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. července 2017 23:32
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Tvoje fotky z dovolené nikoho nezajímají. Téměř tři čtvrtiny lidí jsou obrázky přímo otráveni

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Až 73 procent lidí prohlásilo, že je fotky z dovolené nezajímají, otravují nebo iritují.

Zamysli se dvakrát, než sociální sítě zaspamuješ svými fotkami z dovolené. Drtivou většinu lidí totiž nezajímají. Podle výzkumu společnosti poskytující cestovní pojištění Aviva si až 73 procent lidí myslí, že jsou doslova otravné, ne jen nezajímavé. Nezáleží na tom, zda na Instagram přidáš fotku, jak držíš Šikmou věž nebo si vyfotíš nohy, které omývá vlažný příliv bouřlivého moře. Celkově nejotravnějším obrázkem z dovolené jsou takzvané hot dog nohy, tedy záběry, které zachycují nohy z první osoby.

Tvoje fotky z dovolené nikoho nezajímají. Téměř tři čtvrtiny lidí jsou obrázky přímo otráveni
Zdroj: CrowKaneII | reddit.com

Aviva však přináší také informace o tom, proč vlastně takové obrázky fotíme. Ze vzorku 2 000 lidí se až deset procent z nich přiznalo, že chtějí, aby jim ostatní záviděli. 21 procent se jednoduše chce pochlubit dovolenou a 44 procent přidává fotky na sociální sítě, aby informovali rodinu a přátele o jejich výletu. Zajímavou informací je i to, že od roku 2010 až 63 procent lidí neposlalo z dovolené pohlednici, ale 77 procent dotázaných pověsilo fotku na sociální síť. Pokud však nutkání zavěsit na internet fotografii z dovolené prostě nedokážeš odolat, nejúspěšnější jsou výhledy z balkónu, pamětihodnosti a přírodní úkazy, koktejly, setkání lidí a místní zvířata.

Domů
Sdílet
Diskuse