Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. července 2017 13:53
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Kanadský rodič nechal vymazat pohlaví batolete ze zdravotní karty. Má si o něm prý rozhodnout samo

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Zajímavý případ se stal na jihozápadě Kanady.

Osud o své genderové identitě má v rukou zatím osmiměsíční batole z Kanady, které se jmenuje Searyl Atli. Jeho rodiče mu totiž nechali smazat záznam o pohlaví .

Rodič Kori Doty – osoba, která je mimo genderovou binaritu a tedy se neidentifikuje ani jako muž ani žena, své rozhodnutí vysvětluje tím, že chce, aby si Searyl Atli našlo samo, v jakém pohlaví se cítí nejlépeVizuálně nelze určit, s jakým pohlaví se daný člověk identifikuje. Dokud to dítě nebude mít dostatečnou slovní zásobu k tomu, aby mi řeklo, jestli se cítí být chlapcem, nebo dívkou, nechci ho nijak škatulkovat,“ říká rodič.

Kanadský rodič nechal vymazat pohlaví batolete ze zdravotní karty. Má si o něm prý rozhodnout samo
Zdroj: Max Pixel

Pokud se od narození bude cítit člověk být zaškatulkován, tak mu to může v životě přinést spoustu problémů. Když jsem se narodil, lékaři se podívali na moje genitálie a určili mi, kým budu – a tato identifikace mě měla provázet po celý život. Ukázalo se ale, že není správná,“ říká Kori Doty. 

Případ se stal na jihozápadě Kanady v provincii Britská Kolumbie. Podle BBC, které o zprávě informovalo, by mělo jít o první takovýto případ na světě. Kori Doty nyní bojuje o to, aby pohlaví dítěte smazali i z rodného listu.

Domů
Sdílet
Diskuse