Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. července 2017 11:20
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Jeden má 13 let, druhý 78. Gayové prozradili své zkušenosti s diskriminací, nenávistí a vzrušením, kdy byla homosexualita ilegální

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Louis zavzpomínal na dobu, kdy se za homosexualitu chodilo za mříže.

K 50. výročí dekriminalizace homosexuality ve Spojeném království se na YouTube objevilo zajímavé a mimořádně inspirativní video. Ve více než jedenácti minutách spolu vedou rozhovor 78letý Louis a 13letý Percy. Oba jsou homosexuálové a nikdo z nich se touto skutečností netají. Oba muži dostali seznam otázek na zodpovězení a z celého posezení se vyklubal příjemný rozhovor, ze kterého by si mohl své vzít opravdu každý z nás. Ať už jde o to, jak špatně přijala Louisova máma jeho orientaci nebo o to, jak se Percy nebál vyjít se vším ven i přes ne vždy stoprocentní podporu okolí. Jak se dozvíš, Louis si velmi váží, kam se lidstvo za těch padesát let posunulo. Svět je dnes mnohem svobodnější a lidé svoji orientaci již nemusí tajit.

Domů
Sdílet
Diskuse