Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. července 2017 23:51
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Nejvzácnější Lamborghini současnosti má svého dalšího majitele. S Centenariem za 58 milionů korun se pořádně vyhrál

TECH
Uložit Uložené

Nizozemský majitel vsadil na vyzývavější barevné sladění.

Pokud nějaká automobilka vyrobí pouze 20 kusů svého modelu, nemluvě o tom, pokud jde o striktně limitovaný a zároveň exkluzivní model značky Lamborghini, je jasné, že každý z doručených exemplářů bude velmi jedinečný. Jinak tomu není ani v případě v současnosti nejvzácnějšího Lamba na trhu, neboť současnou pýchu italské značky, Centenario LP770-4, si každý ze zákazníků může všelijak nakonfigurovat. Dosud jsme byli svědky hlavně kousků, které byly doručeny v Americe, v současnosti však pomalu, ale jistě přichází čas i na starý kontinent.

Na internetu se totiž v uplynulých hodinách ukázaly autentické fotografie jednoho z prvních exemplářů v Evropě, který byl majiteli předán v Nizozemsku. Dané Centenario zaujme už na první pohled, za což vděčíme opravdu netypickému barevnému sladění. Pravděpodobně se nedíváme na právě nejpůvabnější konfiguraci, jakou jsme dosud mohli vidět, rozhodně však nelze hovořit o nezajímavém počinu. To, zda se estetický návrh už i tak vskutku vyzývavého exteriéru majiteli podařil, nebo ne, necháme na vás. Nejdůležitější je, že se líbí samotnému vlastníkovi. Ostatně, ten za toto dílo vysolil přesně 2 226 915 € (~58 milionů korun), takže si jeho specifikaci nejspíše nenechal na poslední chvíli. Dodejme, že pod kapotou se nachází 6litrový dvanáctiválec s výkonem 566 kW/770 koní, přičemž poháněna jsou všechna čtyři kola.

Domů
Sdílet
Diskuse