Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. srpna 2017 12:35
Čas čtení 0:00
Tomáš Macho

Spotify slaví 60 milionů předplatitelů. Apple Music nedosáhlo ani polovičního úspěchu

TECH SPOTIFY
Uložit Uložené

Časy poslouchání hudby přes YouTube pomalu ale jistě končí.

Hudební streamovací služby jsou jednoznačně nejlepší volbou pro poslech kvalitní a rozmanité muziky. Ta jednoduchost, uživatelská oblíbenost a množství obsahu hovoří snad za všechno. Pokud jste se ještě stále o tom nepřesvědčili i vy, přečtěte si o nich například tady nebo tady. Nejnovější zprávy hovoří konkrétně o službě Spotify a jejím rekordním počtu platících uživatelů. Můžeme tak právem prohlásit, že tento „zelený kroužek“ si stále udržuje světové prvenství, minimálně z hlediska popularity.
 
Počet předplatitelů vzhledem k červnu 2017 dosahuje závratných hodnot. Za méně než 12 měsíců si Spotify přilepšil o další dvě desítky na rovných 60 milionů uživatelů. Na druhou stranu tu máme Apple Music, který vráží nemalé peníze do exkluzivního obsahu a dočasné exkluzivní dostupnosti releasů a přesto dosahuje méně než poloviny aktivních uživatelů - 27 milionů.
 
A není se čemu divit. Objevování neznámých interpretů a skladeb je neuvěřitelně snadné. Jen obyčejný playlist „Discover Weekly“ vám každý týden generuje 30 písní, které pravděpodobně neznáte, avšak určitě si alespoň některé z nich oblíbíte. Algoritmus zohledňuje statistiky vašeho účtu, respektive vámi oblíbené písně, alba a žánry. Měsíční předplatné pro samostatného uživatele je pevně stanovené na 156 Kč. V případě rodinného předplatného zaplatíte 235 Kč s maximálně šesti možnými uživateli žijícími v téže zemi.

Spotify slaví 60 milionů předplatitelů. Apple Music nedosáhlo ani polovičního úspěchu
Zdroj: Spotify
Domů
Sdílet
Diskuse