Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
2. srpna 2017 10:50
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

V Indii se narodilo „těhotné“ miminko. Vzácná anomálie způsobila, že se parazitické dvojče vyvíjelo přímo v jeho těle

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Indičtí lékaři naštěstí dvojče odstranili.

Nejrůznější anomálie při vývoji a narození dětí nejsou ničím výjimečným a lékaři se s nimi setkávají každý den po celém světě. Případ čerstvě narozeného chlapce z Indie je však přeci jen zvláštní, protože se miminko narodilo těhotné. Nejde o skutečné pojmenování anomálie, v chlapcově těle se samozřejmě technicky dítě vyvíjet nemohlo, jenže parazitické dvojče uvízlo přímo v jeho těle a lékaři ho našli náhodou při jednom z předporodních testů. Za žaludkem miminka objevili přibližně sedmicentimetrovou hmotu, kterou později identifikovali jako parazitické dvojče s vyvinutými dolními končetinami, jednou rukou a dokonce i mozkem. Dvojče nemělo vyvinutou žádnou lebku, ale přesto mělo i malou hlavu.
 
Indickým lékařům se naštěstí podařilo parazitické dvojče lokalizovat a odstranit v krátké době, takže by v budoucnu nemělo chlapci způsobovat žádné zdravotní problémy. Teprve 19letá matka nechtěla věřit vlastním uším, když jí lékaři oznámili, co se s jejím miminkem musí odehrát, a skutečně jde o mimořádně vzácnou anomálii. Ve světě je momentálně zaznamenáno jen přibližně 200 případů, kdy se parazitické dvojče vyvíjelo přímo v těle svého sourozence a existují i ​​lidé, kteří žili bez vědomí o cizí hmotě ve svém těle i dlouhá léta, což může v nejhorším scénáři způsobit i předčasnou smrt.



Domů
Sdílet
Diskuse