Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. srpna 2017 15:33
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Hackeři opět poškodili HBO. Zveřejnili už i telefonní čísla či adresy herců a nyní požadují 6 milionů dolarů

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Zdá se ale, že na jejich podmínky HBO nepřistoupí.

Aféra hackery získaných dat patřících HBO stále nekončí. Po odhalení prvotních scénářů a dokonce i celé 4. epizody pár dní před oficiální premiérou se neznámá skupina hackerů rozhodla na světlo světa vypustit další citlivé údaje. V půlgigabajtovém vzorku (útočníci tvrdí, že mají 1,5 TB souborů) se nacházejí e-maily zaslané v rámci vedení HBO, soukromé zprávy, telefonní čísla herců či adresy jejich bydlišť. Skupina, která se podepisuje pod jménem Smith, požaduje minimálně 6 milionů dolarů v Bitcoinech. Pokud jim HBO nevyhoví do 10. srpna, hrozí, že se na internet dostane velké množství tajných a soukromých konverzací, hesla, fotky, e-maily, osobní informace herců či tvůrců celého HBO.

Samotné HBO přiznalo, že mezi odcizenými soubory se nacházejí i některé jejich seriály. Je tedy možné, že na internet uniknou zbylé tři epizody Game of Thrones, ale i takové počiny jako The Deuce a další seriály, které čekají na svou premiéru. Co se samotného GoT týká, leaknutí 4. epizody HBO nijak neublížilo, právě naopak. 4. epizoda totiž dokázala zlomit rekord seriálu v počtu oficiálně sledujících diváků. O tom ale více v tomto článku.

Domů
Sdílet
Diskuse