Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. srpna 2017 11:40
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Američané nemají ani ponětí o tom, kde leží Severní Korea. Výhrůžky nukleární válkou podle nich přicházejí hned zpoza hranic

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Severní Korea se nachází všude po světě.

Americký moderátor Jimmy Kimmel pravidelně v rámci své večerní šou baví diváky různými skeči a vtipnými segmenty z ulic. V posledních dnech se v médiích objevily informace o slovní přestřelce mezi severokorejským diktátorem Kim Čong-unem a Donaldem Trumpem, kteří jeden druhému vyhrožují odpálením nukleárních hlavic, a tak Jimmy vyslal své kolegy do ulic, aby se přesvědčil o tom, že Američané dobře vědí, odkud atomová hrozba přichází. Lidí se nejprve zeptali, jestli vědí, kde leží Severní Korea a po prvotní odpovědi přinesli mapu, na které měli respondenti rovnou ukázat izolovanou asijskou krajinu. Úspěšnost při identifikaci Severní Koreje na mapě světa pak nebyla příliš pozitivní, protože někteří lidé ji umístili rovnou do Kanady a další ji našli na Arabském poloostrově.

Domů
Sdílet
Diskuse