Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. září 2017 12:56
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Australský pár udělal vegana i ze svého psa. Snídá vločky a místo kostí žvýká kešu oříšky

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Veganství je novodobý fenomén, který se nevyhýbá ani psům.

Veganské stravování se za poslední roky stalo zcela běžným a společnost jej bez větších výhrad akceptuje. Lidé konzumující čistě rostlinnou stravu tvrdí, že se cítí zdravěji a lépe, ale australská dvojice Adele a Shane Goodallovi chtěli své pocity aplikovat i na vlastního psa. Více než 7letá fenka Lily je členem jejich rodiny a před dvěma lety se její majitelé rozhodli, že ze stravy plné masa nechají i ji přejít na veganství. Kamarádi a známí jim to rozmlouvali, protože psi jsou přirozeně všežravci, a tak se báli, že Lily bude mít zbytečné zdravotní problémy, ale Adele se Shanem konzultovali změnu stravy i s veterinářem a nakonec padlo rozhodnutí, že se z jejich domu stane veganská zóna. Očekávání a předpovědi se nenaplnily, protože Lily je dnes po dvou letech veganské stravy šťastná, zdravá a rychle si našla potraviny, které jí zachutnaly a dnes si bez nich nedokáže představit život.

K snídani jí majtelé připravují ovesné vločky s lesními plody i banány, k večeři ji čeká zelenina s rýží a jako odměnu dostává ovoce, ale zejména kešu oříšky. Právě kešu oříšky si zamilovala nejvíce a přinášejí jí je už i návštěvy. Adele dokonce přiznává, že svému manželovi Shaneovi musí občas vynadat kvůli tomu, jak vždy naplní jejich ledničku jídlem výlučně pro Lily a oni si pak musí uvařit rychlé jídlo, aby byl jejich pes spokojený. Shane pracuje jako kuchař a během kariéry dostal už i mnoho ocenění, a tak přesně ví, co by Lily mohlo chutnat a v kuchyni se rád obrací a tvoří. Dvojice věří, že Lily bude žít ještě dlouhá léta, protože jeden z nejstarších psů na světě, který se dožil 25 let, byl také vegan, a i když kromě pozitivních reakcí zažívají i hromadu kritiky, zatím nic neplánují měnit a ve veganství plánují pokračovat i nadále.









Domů
Sdílet
Diskuse