Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
26. října 2017 20:30
Čas čtení 0:00
Radka T.

Žena, která se provdala sama za sebe, prožívá krizi. Zjistila, že se začala podvádět

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Žena, která si vzala samu sebe, přiznala komplikace v symbolickém svazku.

Svět je plný zvláštností, které nedokáže každý pochopit. Pro mnohé je velkou záhadou či dokonce výmyslem sologamie, která bývá označována i jako trend. Vybírají si ho zejména ženy a princip je v tom, že se berou samy se sebou, samozřejmě jde jen o symbolický akt.

Často se mluví o tom, abychom se nebáli pozvednout své sebevědomí a přijímali se takovými, jací opravdu jsme. Většina lidí na sobě hledá nedostatky, nenávidí své zuby, nos, zadek, ale i povahu. Jen málokdo je se sebou opravdu spokojený. Přitom sebedůvěra, úcta k sobě samému, ale i sebeláska mohou být klíčem k dobrým vztahům s ostatními i úspěchu. Při sologamii to však může vypadat, že sebeláska zachází do extrému a je přehnaná. Přesto přibývá lidí, kteří chtějí to, že mají rádi sami sebe, oslavit symbolickým aktem. 

Symbolický akt manželství samé s sebou není cizí ani Britce Sophii Tannerové. Sophie si slíbila, že bude milovat a ctít si sama sebe, což potvrdila i sňatkem. Bylo to už před dvěma lety, co si slíbila věrnost. Nyní však v jejím vztahu nastala pořádná bouřka, když veřejně přiznala, že vůbec není perfektní. Vetřelo se do něj podvádění.

Aby celý příběh dával smysl, je potřeba se v něm seznámit i s další osobou. Tou je Ruari Barrett, reálný muž, s nímž měla Sophie kdysi krátký vztah. Pár tvořili pět měsíců, přičemž Ruari se nikdy netajil tím, že mu imponuje polygamie. Vztah se Sophie mu sice nevydržel, ale tito dva na sebe nezanevřeli. Zdá se totiž, že má toho se svou bývalou přítelkyní Ruari společného víc. I on se totiž rozhodl pro sologamní manželský svazek a polygamie ho přestala zajímat.

Žena, která se provdala sama za sebe, prožívá krizi. Zjistila, že se začala podvádět
Zdroj: www.youtube.com

Oba, Sophie a Ruari, byli zřejmě tak zklamaní láskou, že se raději rozhodli vzít si sami sebe. Jenže Sophii Ruari není až tak lhostejný, protože se s ním opět začala setkávat. A právě v tom je problém zmíněného podvádění, respektive nevěry.

Ale i přes problémy, které v samovztahu Sophie nyní prožívá, rozvod nepřichází v úvahu. Vysvětlila to v pořadu This Morning. Podle ní je sologamní manželství o sebelásce. Neznamená to však odmítat smysluplné vztahy, ale spíše ty špatné.

Pokud by na světě existovalo více sebelásky, nepotřebovali bychom podobné ceremonie,“ prohlásila Sophie. Jenže vzít si sám sebe je celoživotní závazek a odpovědnost za vlastní štěstí, takže rozvod není řešením. Sophie tak musí krizi ve vlastním manželství překonat a přijmout jisté kompromisy. Je však zatím těžké odhadnout, jak to reálně ovlivní její setkávání s bývalým přítelem Ruarim.

Domů
Sdílet
Diskuse