Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. listopadu 2017 19:37
Čas čtení 0:00
Radka T.

Rusové mají novou módu. Po pronajatých tryskáčích se chlubí falešnými luxusními kyticemi nebo selfies v BMW

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Za pár korun jde půjčit kdeco, i obal od nejnovějšího iPhonu.

Touha po luxusu a uznání je pro mnohé stále větší a naléhavější, ale zároveň už začíná přesahovat jakékoliv meze. Jak jinak totiž nazvat fakt, že jsou lidé schopni pronajmout si na dvě hodiny soukromé letadlo, aby se tvářili, že na to mají, a fotky následně pověsit na Instagram? O této skutečnosti jsme psali nedávno. Nyní se provalilo, že je toho mnohem víc, co jsou lidé schopni si kvůli iluzi luxusu pronajmout nebo zapůjčit.

Žijeme ve světě, kde si mnozí zakládají na tom, jak vypadají na sociálních sítích. Ale dobře víme, že perfektní záběry nejsou vždy úplným odrazem reality. V Rusku to však zřejmě nikomu nevadí, hlavně ne materialistům, kterým je úplně jedno, že si nemohou některé věci dovolit vlastnit. Hlavně, že existuje možnost, díky které to tak bude vypadat alespoň na Instagramu.

Rozešel se s tebou přítel, brečíš celý den, ale chceš, aby si myslel opak? Pokud nemáš nikoho, kdo by tě zahrnul drahými dary, můžeš si za 800 rublů (zhruba 300 Kč) objednat luxusní kytici a během deseti minut si s ní udělat parádní selfíčka. To bývalého zaručeně naštve. Zejména, když napíšeš, že jde o dárek od nového nápadníka nebo nedejbože nového přítele.

Takto nějak by se dalo popsat obchodování s luxusem naoko, na Instagramu jím láká například Rentroses. Půjčit se dají i jiné předměty, základem je, aby to celé vypadalo dostatečně draze a na úrovni. Pokud nemáš například na nejnovější iPhone, Rentroses ti za čtyři stovky půjčí jeho obal. Alespoň na Instagramu se tak můžeš tvářit, že je tato nejnovější technologická hračka opravdu tvá.

Pronajmout si za účelem fotografování můžeš i vytrénované mužské tělo, brýle Ray Ban, květiny, dárkové krabice od Tiffanyho nebo zbrusu nové BMW. Samozřejmě, čím větší luxus, tím více peněz. Podstatou je vzbudit u ostatních uživatelů sociálních sítí závist, ale zřejmě i nevědomky pozvednout si své pošramocené ego a nízké sebevědomí.

Domů
Sdílet
Diskuse