Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. listopadu 2017 19:35
Čas čtení 0:00
Radka T.

Je mu teprve 12, ale tetuje jako profík. Talentovaný kluk je zřejmě nejmladším tatérem na světě

KULTURA
Uložit Uložené

Namísto flákání tráví téměř všechen volný čas v tetovacím studiu.

Zatímco jeho vrstevníci mají jen neurčité nebo naivní představy o tom, čím by chtěli být, když vyrostou, 12letý Ezrah Dormon maká na sobě už teď. Je z něj zřejmě nejmladší tatér na světě.

O budoucnost má postaráno dávno před dosažením dospělosti. Talentovaný Ezrah už ve svých 12 letech ovládá umění tvorby obrázků na lidském těle. Učí se přitom od těch nejlepších, triky vždy odkouká od profesionální tatérky Ali Garcii. Právě ona ho inspirovala k tomu, aby se začal o tetování zajímat i z hlediska jejich tvorby.

Celé to odstartovalo, když si jeho máma nechala dělat tetování v Alině studiu v Panamě. Právě z Panamy totiž talentovaný chlapec pochází. Ali je navíc dobrou přítelkyní rodičů mladičkého Ezraha. V osudný den se ho zeptala, jestli nechce část tetování své mámy, samozřejmě s jejím souhlasem, vybarvit sám. Všimla si totiž, jak je chlapec procesem tetování fascinován. Jeho zájem i talent vycítila správné, Ezrah se od té doby začal tetování věnovat s velkou vervou a Ali se zároveň stala jeho mentorkou.

Ezrah sice ještě není dost starý na to, aby měl na sobě vlastní tetování, ale nic ho neodradí od toho, aby tetoval druhé, dohromady už 20 lidí. Netrvalo totiž dlouho a začali se k němu objednávat různí nadšenci, včetně jeho učitele matematiky. Zvěsti o jeho talentu se začaly šířit světem už když měl 11 let. Ale chlapec přesto zůstává skromný. „Kdykoliv se někdo přijde nechat tetovat, musí vědět, že se pořád jen učím, že jsem teprve učeň,“ zdůrazňuje Ezrah.

Mezitím si už stihl vybudovat i jméno na Instagramu, vystupuje tam jako Ezrah the Shark. Doposud má více než 46 000 followerů. Možná i díky tomu se dospělí nebojí svěřit do jeho rukou kousek své kůže a obvykle odcházejí spokojeni. „Vždy jsou trochu nervózní, ale obvykle jsou nadšení,“ popsal blonďatý chlapec, jehož pozorně sledují i lidé z jiných branží. Například ze světa modelingu.

Ezrah tak zažil svých pět minut slávy i tehdy, když měl možnost projít se po molu. Stalo se tak v Buenos Aires u příležitosti Panama Fashion Weeku. A tím, že je o něj zvýšený zájem již nyní, ho čeká zřejmě slibná budoucnost. No aktuálně nejvíce doufá v to, že se ještě více zlepší ve svých tatérských dovednostech. V budoucnu by chtěl být profesionálním tatérem.

Postupně přibývá i obrázků, které umí chlapec zatím nakreslit bezchybně. Mezi ně patří například růže, panteři, vlaštovky nebo žraloci. Své návrhy obvykle testuje na citrusech, a i když se stále jen učí a postupně zdokonaluje, svým uměním okouzluje svět už teď.

Domů
Sdílet
Diskuse