Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. prosince 2017 10:18
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Léčebné konopí nepředstavuje žádné riziko, prohlásila Světová zdravotnická organizace

ZAJÍMAVOSTI MARIHUANA
Uložit Uložené

Světová zdravotnická organizace vydala důležité oznámení.

Měsíce výzkumů a diskusí skončily a Světová zdravotnická organizace vydala dlouho očekávanou zprávu, která zajímala nejen jednotlivce a aktivistické skupiny, ale i státy po celém světě. Respektovaná organizace se zabývala medicínskou marihuanou, konkrétně složkou se zkratkou CBD, a tedy kanabidiolem, a po shromáždění dostatečného množství vědeckých podkladů prohlásila, že léčebné konopí nepředstavuje pro veřejnost žádné zdravotní riziko a jeho předepisování by nemělo být nijak omezováno. WHO ve zveřejněných závěrech podtrhlo fakt, že kanabidiol neohrožuje lidi tím, že by si na něj vytvářeli závislost, a tak je účinnou léčbou při epilepsii a tlumivě působí i u různých dalších druhů záchvatů.

Organizace plánuje příští rok rozsáhlejší analýzu celé marihuany a ne jen konkrétní složky nejvíce využívané v medicínské marihuaně, takže ledy se možná prolomí ještě silněji, ale už samotné prohlášení, že medicínská marihuana nepředstavuje žádné zdravotní riziko, znamená dobrý stavební základ pro nové iniciativy v zemích, kde ji ještě lékaři předepisovat nemohou. Kdyby se přitom WHO rozhodlo označit kanabidiol, a tedy CBD, za nebezpečnou látku ohrožující lidské zdraví například potenciálním vznikem závislosti, předepisování medicínské marihuany po celém světě by mohlo začít stagnovat a pravděpodobně i přestat. Kromě medicínské marihuany se zpráva Světové zdravotnické organizace zajímala i o fentanyl, při kterém doporučuje zavedení přísných regulací, protože droga momentálně způsobuje velké problémy zejména ve Spojených státech amerických.

Doporučeno
Leopoldov vypadá jako Osvětim, ve vězení je možné sehnat pervitin i steroidy. Michal seděl dva roky za marihuanu (Rozhovor) Leopoldov vypadá jako Osvětim, ve vězení je možné sehnat pervitin i steroidy. Michal seděl dva roky za marihuanu (Rozhovor) 25. července 2023 6:00


Domů
Sdílet
Diskuse