Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. prosince 2017 15:46
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

V Číně se začaly vyrábět toaletní papíry a kapesníky z pandích výkalů. Roztomilé zvíře zřejmě myslí i na ekologii

ZAJÍMAVOSTI ČÍNA
Uložit Uložené

Ekologický způsob zpracování odpadu z pand i šetření lesů. Jediným problémem je cena.

Obrovské černobílé pandy žijící zejména v Číně jsou ohroženým druhem, ale zároveň i unikátní, jedinečnou a především roztomilou a vzácnou turistickou atrakcí. Za setkání s pandou by bylo mnoho z nás schopno dokonce i platit.

Pandy však neslouží jen jako zdroj příjmů či jako důležitý článek v potravinovém řetězci - brzy budou také napomáhat výrobě toaletního papíru. Národní rezervace v provincii S’-čchuan totiž podepsala dohodu se společností, která se zabývá právě výrobou toaletních papírů či kapesníků.

Pokud tě však zajímá, která část či který produkt z pandy bude používán pro výrobu těchto předmětů, jde o jejich výkaly. Poměrně neobyčejná přísada totiž obsahuje tuhé rostlinné tkáně například z bambusů, které následně mohou být použity k nahrazení velké části toho, co by jinak muselo zastoupit dřevo.

V Číně se začaly vyrábět toaletní papíry a kapesníky z pandích výkalů. Roztomilé zvíře zřejmě myslí i na ekologii
Zdroj: The Panda Poo

Dospělá panda za den zkonzumuje přibližně patnáct kilogramů bambusu a asi deset z nich následně i vyjde ven.

 

Vše se sbírá a následně vznikají takzvané Panda poo kapesníky. Ty jsou však kompletně hygienické, výrobce uvádí, že všechno prochází mnoha chemickými i fyzikálními procesy jako například mytí či sterilizace při mimořádně vysoké teplotě a nechybí ani testování na bakterie.

Doporučeno
Seznam se s nejlepšími kolekcemi módních domů, které reagují na příchod čínského nového roku ve znamení Zajíce Seznam se s nejlepšími kolekcemi módních domů, které reagují na příchod čínského nového roku ve znamení Zajíce 23. ledna 2023 8:30

Toaleťák a kapesníky z pandích exkrementů jsou tak ekologické, pomáhají se zbavováním se odpadu po zvířatech a jejich jediným problémem je cena. Za jeden balík zaplatíš asi 150 korun, tedy několikanásobně více než za obyčejné kapesníky ze supermarketu.

Domů
Sdílet
Diskuse