Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. prosince 2017 15:50
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Babička kouří víc než 50 let marihuanu a nemůže si ji vynachválit. Má v oblibě sušenky i olej a chtěla by lidi více vzdělávat

ZAJÍMAVOSTI MARIHUANA
Uložit Uložené

Vitální Carol na marihuanu nedá dopustit.

Sociální stigma nalepené na marihuanu se v různých státech po celém světě začíná zvedat a více zemí ji už legalizovalo pro medicínské, ale i rekreační účely.

Obecně platí pravidlo, že starší generace obvykle zastává konzervativnější názory na drogy, avšak aktivní babička Carol Francey ve svých 70 letech připomíná mladou ženu, která jen nedávno oslavila své 20. narozeniny. Carol pracovala dlouhá léta jako poradkyně při problémech s alkoholem a drogami a na vlastní oči viděla nejrůznější případy a osudy lidí, kteří už svůj život neměli pod kontrolou.

Vitální babička začala marihuanu kouřit ještě před 50 lety, krátce po svých 20. narozeninách, a dlouho ji musela držet v tajnosti, protože případným přiznáním by mohla ohrozit svou kariéru i budoucnost svého syna.

Právě on přitom stál za zlomovým bodem, který ji přesvědčil, aby už svou náklonnost pro marihuanu přestala skrývat. Její syn Jovian zažil ještě před lety, když měl pouze 17 let, nepříjemnou zkušenost ve škole, kde ho přistihli právě při kouření marihuany a nechali ho propadnout, takže zbytečně ztratil rok života.

Doporučeno
Leopoldov vypadá jako Osvětim, ve vězení je možné sehnat pervitin i steroidy. Michal seděl dva roky za marihuanu (Rozhovor) Leopoldov vypadá jako Osvětim, ve vězení je možné sehnat pervitin i steroidy. Michal seděl dva roky za marihuanu (Rozhovor) 25. července 2023 6:00

Carol to rozzlobilo natolik, že se začala aktivně zapojovat do různých protestů a demonstrací na podporu legalizace marihuany a sama si její užívání nemůže vynachválit. Lidé podle ní nejsou dostatečně informováni o tom, jaké účinky má marihuana na lidský organismus, a tak ji zavrhují ještě předtím, než se o ní dozví bližší informace.


Po pěti dekádách jejího užívání vyhodila skoro všechny léky, které do té doby užívala, a marihuany používá v nejrůznějších formách. Nebrání se jejímu využívání při vaření a pečení, protože má v oblibě marihuanové sušenky, ale i kávu s trochou konopného oleje. Po vysazení léků a spoléhání čistě na marihuanu na sobě pocítila zlepšení svého stavu, i když samozřejmě nelze náhlé vysadit léky na předpis bez předchozí diskuse s lékařem.

Carol se svým manželem pěstuje marihuanu přímo doma, díky čemuž ročně ušetří tisíce dolarů, a věří, že její rodná Kanada úspěšně dokráčí až do příštího léta, kdy by měla být celoplošně v celé zemi legalizována marihuana pro rekreační účely.

Domů
Sdílet
Diskuse