Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. ledna 2018 21:40
Čas čtení 0:00
Vladimír Bilohuščin

Karlos Vémola nečekaně vyzval Attilu Végha. „Pirát“ Krištofič říká, že Vémola celou dobu jen mátl lidi

SPORT
Uložit Uložené

Napětí mezi největšími hvězdami domácí scény začíná narůstat.

Na československé scéně to pořádně vře. Všechno to rozproudil Karlos Vémola, který byl jedním z trenérů českého týmu, a právě bývalý zástupce UFC po finálovém zápase vyzval na souboj vítěze show Samuela „Piráta“ Krištofiče. Hra se naplno rozběhla na sociálních sítích, kdy se stále častěji začaly objevovat výzvy na adresu Krištofiče. Ten se nenechal a na opačnou stranu poslal hned několik poznámek s podtitulem „pokažená T-800“, které narážely na Vémolovu přezdívku Terminátor.

Ke společnému souboji mělo dojít na půdě českého promotéra XFN, a to byl kámen úrazu. Krištofič má totiž jako šampion organizace Oktagon platnou smlouvu a přechod do konkurenčního prostředí byl problematický. Vémola tak kontaktoval spolumajitele Oktagonu Ondřeje Novotného, aby si s ním popovídal o možném zápase na jejich půdě.

V tom nastal další zlom, když přišla nabídka na březnový souboj v Pardubicích, zase pod hlavičkou XFN. Na stole byla lukrativní nabídka – 25 tisíc eur. Mělo to však jeden háček, vítěz bere všechno. Krištofič měl ale tentokrát ještě pádnější důvod, aby tento souboj nepřijal. „XFN vědělo, že v březnu nemohu zápasit, protože mám souboj na Fight Nights. Vysvětlil jsem jim, že tudy cesta nevede,“ uvedl Krištofič na margo jeho duelu v prestižní ruské lize, která 2. března, tedy v době akce XFN v Pardubicích, zavítá do bratislavské Hant arény.

Pardubice byly ale nadále ve hře, vždyť Vémola se k duelu vyjádřil ještě 16. ledna. Připustil ale, že pokud to nevyjde, půjde do souboje i mimo půdu XFN. „Pirát se pouze schovává. Mně je jedno, jestli v Oktagonu vydělám méně, chci ale, aby to byl souboj, kde vítěz bere vše.“

Dočkali jsme se! Před pár dny totiž Krištofič prozradil, že pokud Vémola dostane povolení od XFN, Oktagon tento souboj uspořádá přímo na akci Oktagon 6. „Už je to jen na Vémolovi, aby dodržel to, co slíbil.“

 

A pak dopadla bomba, Vémola totiž nejenže neodpověděl na nabídku Krištofiče, ale v přímém přenosu překvapivě vyzval k souboji Attilu Végha a vzápětí podepsal kontrakt z českým promotérem XFN. Nová výzva je následující: Praha, 28. červen, O2 aréna. Po této nabídce je tak souboj s Krištofičem zřejmě na bodu mrazu, protože akce organizací XFN a Oktagon navzájem kolidují.

 

K vzniklé situaci se s úsměvem vyjádřil samotný Krištofič. „To znamená pouze jedno, že lhal o tom, že si dokáže představit souboj pod Oktagonem. Měl už na začátku říci, že je smluvně dohodnutý s XFN a mohli jsme se vyhnout všemu tomu rozruchu, co kolem toho nastal. Konečně vyšlo najevo, že Karlos celý ten čas pouze mátl lidí.“

Attila Végh zatím na novou výzvu nereagoval, a tak si na to, jak nakonec dopadne tato telenovela, budeme muset ještě chvíli počkat.

Domů
Sdílet
Diskuse