Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. března 2018 11:07
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Zákazníci nad 160 kg jedí zdarma, ale dva už zemřeli a nechyběl ani infarkt. Restaurace v Las Vegas nabízí extrémní zážitek

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Z infarktu si v restauraci dělají srandu.

Při návštěvě Spojených států amerických by si zřejmě každý turista rád vyzkoušel tradiční americké jídlo. I když si pod pojmem tradiční americké jídlo všichni představují něco jiného, nejcharakterističtějším pokrmem v USA je zřejmě hamburger s hranolky. Na klasický zážitek vsadila i restaurace s příznačným názvem Heart Attack Grill. Kdysi měla několik poboček po celé zemi, avšak momentálně je nejznámější pobočka v Las Vegas, kde ji navštěvují tisíce zákazníků každý rok.

Kvalita jídla možná není nejvyšší a lepší burger bys nemusel hledat dlouho, ale Heart Attack Grill vsadil na kontroverzi a speciální atmosféru. Po vstupu do restaurace se přemístíš do nemocnice, protože tě číšnice obléknou do nemocničního oblečení a ony samotné vypadají jako zdravotní sestry.

Nápoje si můžeš objednat ve formě infuzí a zdravou stravu bys tam hledal marně, protože si z menu můžeš k hamburgeru objednat i cigarety. Samotné názvy hamburgerů upozorňují na to, že nejde o standardní restauraci. Názvy jako Quadruple Bypass Burger, Double Bypass Burger či Flatliner Fries mnohonásobně překračují průměrnou denní dávku kalorií, kterou by měl člověk přijmout, a tak se v restauraci naneštěstí odehrálo i pár nepříjemných incidentů.

Restaurace dokonce nabízí zákazníkům nad 160 kilogramů šanci jíst zcela zdarma, pokud se po vstupu zváží ve společnosti číšnice. Často se stává terčem kritiky za propagaci nezdravého stravování a podpory obezity. Pokud v Heart Attack Grill svou porci nesníš, po souhlasu ti dokonce přijde jedna z servírek naplácat po zadku za to, že plýtváš jídlem. Pokud ti naměří nejvyšší krevní tlak, můžeš se dokonce stát držitelem restauračního rekordu.

Nejproblematičtější incidenty v restauraci však zahrnují i smrt. Ještě v době, kdy byla hlavní pobočka ve státě Arizona, tam zemřel mluvčí Blair River po komplikaci se zápalem plic. Blair v té době vážil 260 kilogramů, takže mu obezita určitě nepomohla. V roce 2012 pak zákazník utrpěl infarkt při pojídání Triple Bypass Burgeru a musela ho odvézt sanitka, což se opakovalo o pár měsíců později.

V dubnu tam jedna žena odpadla přímo při konzumaci svého pokrmu, ale naštěstí přežila. Poslední smrt přišla v roce 2013, kdy pravidelný zákazník John Alleman zemřel na srdeční infarkt při čekání na autobus přímo před restaurací.

Pokud tě tedy láká americká kuchyně a rád bys v jeden den ve Spojených státech amerických několikanásobně překročil doporučenou denní dávku kalorií, Heart Attack Grill v Las Vegas je zřejmě nejspolehlivější zastávkou.

 

Příspěvek sdílený Lucas Baini (@lbaini),

Domů
Sdílet
Diskuse