Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. března 2018 14:53
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Američané po kouření syntetické marihuany krvácejí z očí i uší. Směs bylin potřísněných chemikáliemi je postrachem pro lidské tělo

ZAJÍMAVOSTI MARIHUANA
Uložit Uložené

V americkém státě Illinois se objevilo nové zdravotní riziko.

Symptomy jako krvácení z očí či uší připomínají smrtelné choroby. Přesto se s nimi v posledních týdnech setkávají lékaři i úřady v americkém státě Illinois, kde si lidé nedávají dobrý pozor na to, co kouří. Obyvatelé tam ve velkém propadli nakupování syntetické marihuany, což v praxi znamená, že od dealerů i kamarádů kupují byliny, které se dají vykouřit.

Problém spočívá v tom, že výrobci na tyto byliny aplikují nejrůznější chemikálie. Právě soubor chemikálií by měl v lidském organismu způsobit podobné pocity jako kouření skutečné marihuany, avšak pravda je mnohem hrozivější. Výrobci neustále experimentují a nebojí se přimíchávat do své syntetické marihuany cokoli, co by mohlo mít silnější efekt, a tak lidský organismus reaguje brutálním způsobem.

Američané po kouření syntetické marihuany krvácejí z očí i uší. Směs bylin potřísněných chemikáliemi je postrachem pro lidské tělo
Zdroj: USMC

I když organizace Illinois Department of Public Health monitorující zdravotní rizika ve státě zatím stále nedokáže vysvětlit, jak konkrétně chemické byliny krvácení způsobují, určila syntetickou marihuanu za jedinou možnou příčinu. Pacienti se setkali se symptomy jako krvácení z očí, uší, nosu a dokonce i z dásní. Syntetická marihuana způsobila i zvracení krve, mimořádně silné menstruační krvácení a nevysvětlitelně velké modřiny na tělech.

Doporučeno
Leopoldov vypadá jako Osvětim, ve vězení je možné sehnat pervitin i steroidy. Michal seděl dva roky za marihuanu (Rozhovor) Leopoldov vypadá jako Osvětim, ve vězení je možné sehnat pervitin i steroidy. Michal seděl dva roky za marihuanu (Rozhovor) 25. července 2023 6:00

Spekuluje se o tom, že syntetická marihuana obsahovala látku potlačující účinek vitaminu K, který zajišťuje i hustotu krve. Vždy je proto důležité se ujistit, co člověk kouří, protože vykrvácet z očí i uší nezní jako nejlepší program na víkendový večer.

Domů
Sdílet
Diskuse