Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. dubna 2018 21:38
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Turista se opil tak moc, že místo hotelu vylezl na vrchol v Alpách. Přes noc se hodiny prodíral lesem a útočiště našel v zavřené chatě

ZAJÍMAVOSTI ALKOHOL
Uložit Uložené

Pavel prožil divokou noc, ale vyvázl jen s pokutou.

Pokud to přeženeš s alkoholem, tvá noc může být pořádně divoká. Na vlastní kůži se o tom přesvědčil 30letý estonský turista Pavel, který se vydal na lyžovačku do italského resortu Cervinia. Po naplno prožitém dni zakotvil v místním baru, kde si dopřál zřejmě až příliš velké množství drinků, i když si to sám neuvědomil. Po čase usoudil, že už stačilo, a že se vydá zpátky na hotel, ale ne vše proběhlo podle plánu.

Pavel to totiž s alkoholem pořádně přehnal a během cesty na hotel se mu podařilo zabloudit. Na důležité křižovatce ze záhadných důvodů odbočil a aniž by si toho všiml, skončil na strmém alpském kopci. Pavel dohromady překonal 410 výškových metrů a trvalo mu pořádně dlouhou dobu, než si všiml, že tu něco nesedí. Ve dvě hodiny ráno si Pavel uvědomil, že už přes les šplhá opravdu dlouho, ale očividně se nikam nedostává.

Pavel se vydal na nejstrmější vrchol v okolí

Turista se opil tak moc, že místo hotelu vylezl na vrchol v Alpách. Přes noc se hodiny prodíral lesem a útočiště našel v zavřené chatě
Zdroj: David Lovins/Cerivinia/IGLOO

Po chvíli mu došlo, že udělal obrovskou chybu, a protože noc v Alpách se neobejde bez mrazivých teplot, Pavel měl obrovské štěstí, že se mu po chvíli podařilo nalézt zavřený bar. Dostat se do něj nebylo jednoduché, ale Pavel se záhadným způsobem dostal dovnitř, svalil se na lavičku a až ráno ho našli zaměstnanci.

Doporučeno
Test nealko alkoholu ze supermarketu: Suchej únor zvládneš hladce, pokud miluješ víno. Ostatní mohou mít potíže Test nealko alkoholu ze supermarketu: Suchej únor zvládneš hladce, pokud miluješ víno. Ostatní mohou mít potíže 11. února 2024 8:00

Mezitím ho však začaly hledat záchranné složky, jeho přátelé ho totiž nemohli nikde najít. Policie, hasiči a dokonce i drony se tak vydali opilého muže hledat, zatímco on se škrábal nahoru, a nakonec se dobyl do dávno zavřeného podniku. Podle místní policie turista nepůjde do vězení, ale kvůli svému alkoholovému řádění se nevyhne pokutě.

Domů
Sdílet
Diskuse