Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. dubna 2018 21:29
Čas čtení 0:00
Sona O.

Planeta Nibiru má podle konspiračních teorií už za několik dní vyhubit lidstvo

ZAJÍMAVOSTI VESMÍR
Uložit Uložené

23. dubna se Jupiter a Slunce spojí do konstelace znamení Panny a přinesou zkázu naší planety.

Konspirátoři přišli opět s novým konceptem jako vystřiženým z katastrofického filmu. Po zaručeném konci světa 21. prosince 2012 nás tentokrát straší s planetou Nibiru, která má být symbolem předzvěsti nového Armagedonu. Na obloze se má prý nejprve objevit biblický obraz, vytvořený z planet a souhvězdí, který bude předpovídat příchod Nibiru. Právě taková vesmírná konstelace vychází na 23. dubna 2018.

Planeta Nibiru má podle konspiračních teorií už za několik dní vyhubit lidstvo
Zdroj: NASA

Teorie se opírá o citát z bible, ve kterém se říká: „Na obloze se objeví velké znamení, žena oděná Sluncem, s Měsícem pod nohama a na její hlavě bude koruna z 12 hvězd.“

Žena má být symbolizována právě znamením Panny a přesně 23. dubna se měsíc zjeví pod konstelací Jupiteru a Slunce. 12 hvězd znázorňuje souhvězdí Lva a tři další planety, které budou tehdy přítomné na obloze, a to Merkur, Venuši a Mars.

Nibiru vědci nazývají i Planeta X. O její objevení se pokoušel už nejeden astronom, ale bohužel neúspěšně. Podle znalců vesmíru planeta zkrátka neexistuje, stále se však najdou lidé, kteří této biblické předzvěsti skutečně věří. Jedním z nich je i profesionální konspirátor David Meade, který o Nibiru dokonce napsal a publikoval knihu s názvem Planeta X, příchod 2017.

Planeta Nibiru má podle konspiračních teorií už za několik dní vyhubit lidstvo
Zdroj: Good Reeds

„Hvězdná konstelace, které budeme svědky, se opakuje pouze jednou za tisíc let,“ řekl Meade, „je naprosto stejná jako v 12. zjevení, proto je to velmi důležitý ukazatel.“

Doporučeno
KVÍZ: Velký vůz nebo Orion. Poznáš souhvězdí na fotografii? KVÍZ: Velký vůz nebo Orion. Poznáš souhvězdí na fotografii? 30. října 2023 8:00

David Meade není jediný, který je přesvědčen, že zkáza Země je za rohem. Nibiru s sebou prý přinese třetí světovou válku, šílenství a zrození Antikrista. Momentálně jde o jednu z nejpopulárnějších teorií, která se šíří po konspiračních webech.

Domů
Sdílet
Diskuse