Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. dubna 2018 13:42
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Tři Nizozemci obvinění z napadení číšníka dostali podmínku. Dva počkají na rozsudek ve vazbě

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Dva hlavní aktéři napadení si své rozsudky vyslechnou později. Hrozí jim až deset let za mřížemi. Svých činů litují.

Sedm cizinců zapojených do napadení číšníka v Praze si dnes vyslechlo své verdikty. Dva za nich byli propuštěni už v minulých dnech, jelikož se dle záznamů na průmyslových kamerách do útoku nezapojili a naopak se mu snažili zabránit.

Další trojice útočníků z Nizozemska dostala podmínku a vyhoštění na pět let z České republiky. Republiku musí opustit do pěti dnů.

Dvojice hlavních aktérů, která do číšníka kopala a opakovaně jej bila do hlavy, byla uvržena do vazby, a to z obav z jejich možného úprku před spravedlností. O jejich dalším osudu rozhodne soud. V případě odsouzení jim hrozí až deset let za mřížemi

„Oba projevili lítost a stydí se. Chtějí finančně odškodnit napadeného,“ řekl serveru Lidovky.cz státní zástupce Jan Lelek. Trojice mužů odsouzených k podmíněnému trestu opustila budovu soudu zadním vchodem a před novináři si zakrývali obličeje. 

Celý incident je propírán českými i nizozemskými médii již od víkendu. Veřejnost pobouřily uveřejněné kamerové záznamy, na nichž muži brutálním způsobem bijí číšníka za nákupním střediskem Quadrio. Ten je měl upozornit na to, že v předzahrádce restaurace nesmějí konzumovat vlastní alkoholické nápoje. Jako odpověď dostal rány pěstí a kopance, kvůli čemuž musel podstoupit operaci hlavy. 

Nizozemský magazín Algemeen Dagblad napsal, že parta mužů vyrazila do našeho hlavního města, jelikož zde hodlali oslavit nadcházející svatbu jednoho z nich. Jeden z nich má pracovat u amsterodamské policie. Podle mluvčího nizozemské policie je však jedním z dvojice, která se situaci snažila uklidnit. 

Tři Nizozemci obvinění z napadení číšníka dostali podmínku. Dva počkají na rozsudek ve vazbě
Zdroj: Youtube.com

Dvěma hlavními aktéry jsou podle nizozemských novin bratři. Jeden z nich je majitelem fitness studia, ve kterém zároveň pracuje jako trenér. V současnosti může trénovat na svůj projev během soudního přelíčení.

Přitížit by totiž zadrženým mohl i fakt, že kromě víkendového napadení měli v pražské Dlouhé ulici napadnout dalšího muže. Jeden z Nizozemců měl osahávat ženu, které se však zastal její kamarád, načež dostal od jednoho z Nizozemců ránu pěstí.

Domů
Sdílet
Diskuse