Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. května 2018 9:12
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Spotify přichází s funkcí, díky které budeš moci vyhledat písničku pomocí coveru alba

HUDBA SPOTIFY
Uložit Uložené

Něco jako Shazam, ale prostřednictvím obalu alba.

Řekněme, že jsi v obchodě s hudebními alby nebo jen v obyčejném knihkupectví a spatříš album, které by sis chtěl koupit, ale nejsi si jist, zda obsahuje kvalitní a dobré skladby. Spotify přichází s novou funkcí, která ti tento problém pomůže vyřešit. Aplikace nabízí rozpoznávání coveru alba, který jednoduše vyfotíš a v té chvíli si ho můžeš poslechnout.

Nová funkce, která dokonale rozpozná a identifikuje každé album ve Spotify databázi, plnohodnotně doplňuje tuto streamovací službu. Funguje podobně jako aplikace typu Shazam, které dokáží vyhledat skladby podle zvuku.

Obrázek, který použiješ, může být přidán z galerie či právě vyfocený a odesílá se do rozhraní Google Vision API, které dokáže odhadnout, o jaké album jde.

Spotify přichází s funkcí, díky které budeš moci vyhledat písničku pomocí coveru alba
Zdroj: Engadget

Možná si říkáš, že to je zbytečnost, protože si můžeš klasickým způsobem zadat název alba do vyhledávače. Ale protože Record Player, jak se aplikace nazývá, ti umožňuje nahrávat libovolnou fotografii, dá se s ní i dobře pobavit. Například zjistíš, jaké album se shoduje s tvou selfie či fotografií tvého dnešního obědu. Na tomto odkazu si to můžeš sám vyzkoušet.

Domů
Sdílet
Diskuse