Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. května 2018 16:41
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Svým iPhonem budeš pravděpodobně brzy moci odemknout auto či dům. Spekuluje se o zásadní rekonstrukci NFC čipu

TECH IPHONE
Uložit Uložené

Podle všeho se zanedlouho Apple zařízení dočkají revolučních změn.

Jak oznamuje The Information, Apple by brzy mohl oznámit zásadní rekonstrukci svého čipu NFC, který umožní uživatelům například otevírat dveře svého domu či auta jednoduchým pohybem prstu po telefonu. Zkratka NFC je vlastně v překladu „komunikace na krátkou vzdálenost“.

Jednoduše řečeno, jde o přenos dat podobný technologii Bluetooth nebo staršímu standardu infračerveného přenosu, kde jedno zařízení uchované informace nabízí jinému pomocí bezdrátového přenosu. NFC je součástí všech iPhonů od šestky a výše a umožňuje bezkontaktní výměnu informací.

Tu momentálně využívá například služba Apple Pay na placení v restauracích, kavárnách či obchodech tak, že přiložíš zařízení k podporované čtečce kreditních karet. Apple chce ale rozšiřovat své možnosti tak, aby telefon dokázal komunikovat s inteligentními zámky, bezpečnostními systémy v příbytcích a vozidlech či dokonce umožnil placení jízdenek.

Očekávaná změna NFC čipu by měla být ohlášena v příštím měsíci během konference Worldwide Developers Conference, která má začít 4. června.

Domů
Sdílet
Diskuse