Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. června 2018 10:15
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Fanoušek Peru přibral 25 kilo, aby si mohl koupit lístek pro hendikepované

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Miguel z Peru obešel systém mistrovství díky nadváze.

Fotbal je v Jižní Americe náboženstvím. Neplatí to jen v Brazílii či Argentině, ale i v Peru. Země je podle oficiálních statistik FIFA osmou nejvíce podporovanou krajinou na celém šampionátu, protože do Peru se prodalo 43 583 lístků. Místní odhadují, že fanoušků do Ruska přijede mnohem více, protože množství z nich žije v Evropě a ve skutečnosti již nemají původní pas. Fanoušci z Peru však před sebou měli těžký úkol.

Národní mužstvo se dostalo na mistrovství světa poprvé po 36 letech a desítky tisíc lidí chtěly přijet své hrdiny podpořit do Ruska, jenže neměli dostatek peněz. Po zemi se proto měsíce před začátkem mistrovství začaly vydělávat peníze na letenky i vstupenky.


Lidé do Ruska přicestovali na pár týdnů s rozpočtem zhruba 25 000 Kč, což znamená, že jim moc peněz nezbývá na jídlo ani ubytování. Přes den se stravují nejlevnějšími sušenkami a své noci tráví na nejbližší podlaze, aby ušetřili. V Peru lidé prodávali svá auta, odcházeli z práce, aby získali odstupné, a dokonce pro celou čtvrť vařili kuřata a nabízeli pivo ve vlastních domovech, za což lidé platili a oni našetřili dostatek peněz.

Vynalézavost fanoušků neměla hranic. Nejúsměvnější je rozhodně příběh 24letého Miguela. Mladý fanoušek už neměl možnost koupit si obyčejný lístek na zápas proti Dánsku, tak na oficiální stránce našel nabídku lístků pro hendikepované. Jedna z podmínek nebyla nesplnitelná. Pokud fanoušek trpí morbidní obezitou s BMI nad 35, má šanci koupit si speciální lístek, kde budou k dispozici širší sedadla.


Miguel se nenechal odradit a vypočítal, že v té chvíli dosahovalo jeho BMI hodnotu 30. Musel přibrat 25 kilo, aby podmínky splnil, což i zvládl. Za pár měsíců 25 kilo nabral a lístek mohl bez problémů využít. Peruánci se zkrátka bojí, že se národnímu mužstvu tak brzy na budoucí mistrovství probojovat nepodaří, a proto by udělali cokoliv, aby do Ruska mohli vycestovat.

Domů
Sdílet
Diskuse