Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. června 2018 11:46
Čas čtení 0:00
Tomáš Blahuta

Umělá inteligence dokáže předpovědět, kdy zemřeme

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Zdravotnictví budoucnosti vypadá velmi dobře a těšit se můžeme na všelijaké vychytávky.

Pobyt na nemocničním lůžku v obklopení nemocných lidí je jedním z nejhorších zážitků, které může člověk zažít. O to hůře, pokud se nachází na oddělení, kde už jde o život a lidé kolem vás bez jakýchkoliv varování umírají během jedné noci. Děsivé. Aktuálně se v technologické oblasti zdravotnictví dostává na světlo světa netradiční novinka.

Umělá inteligence dokáže předpovědět, kdy zemřeme
Zdroj: www.pexels.com

Jak uvádí publikovaná studie, výzkumníci do testování nového produktu týkajícího se neuronové sítě zahrnuli přes 216 000 hospitalizací, kterých se zúčastnilo přesně 114 003 pacientů. Snaží se pomocí moderních technologií předpovědět, jak dlouho pacient bude muset zůstat v nemocnici či dokonce i určit přibližný čas, kdy zemře. Algoritmus, jednoduše vysvětleno, přepočítává hned několik informací včetně pacientových zdravotních záznamů, aktuálního stavu a podobně a následně je vyhodnocuje.

Vytvoří se tak řada poznámek pro doktora, čímž umožní zdravotnickému personálu preferovat jednotlivé případy a přisuzovat jim důležitost. Umělá inteligence se tak logicky v budoucnu stane velmi důležitým pomocníkem v péči o zdraví. Vždyť už dnes dokáže předpovědět rakovinu plic a infarkt lépe než samotní doktoři či umožňuje předcházet onemocněním oka mnohem lépe než kdykoliv předtím.

Umělá inteligence dokáže předpovědět, kdy zemřeme
Zdroj: www.pexels.com

Věřili byste přístrojům a umělé inteligenci?

Domů
Sdílet
Diskuse