Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. srpna 2018 12:49
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Zloděj si po 60 letech připil v bance, odkud ukradl přes 2 miliony dolarů

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Boyne za své činy nepobyl ve vězení příliš dlouho.

Teprve 27letý Boyne Lester Johnston udělal v roce 1958 velkou chybu. Svou situaci se rozhodl vyřešit krádeží peněz z banky, ve které pracoval.

Měl přístup do trezoru svého zaměstnavatele, a tak si odtud odnesl tehdejších 260 tisíc kanadských dolarů a po 17 dnech na útěku skončil v poutech. Odsoudili ho na čtyři roky ve vězení, což nebyl vůbec hrozivý trest za podobnou krádež, a netrvalo dlouho, než se Boyne dostal na svobodu.

 

Příspěvek sdílený Riviera (@dineriviera),

Po 60 letech proto navštívil místo své krádeže znovu. Zavítal do někdejší banky, kde momentálně sídlí luxusní restaurace, a z trezoru se postupem let stal sklep k uskladňování vína.

Při započtení inflace ukradl mladý Boyne dnešní více než 2 miliony dolarů, tedy přes 40 milionů korun, takže si nepřilepšil o malou částku. Na počest své krádeže, které Boyne samozřejmě lituje, si se zaměstnanci restaurace slavnostně připil šampaňským.

Policisté ho před lety chytili při stejné činnosti, protože v baru v americkém Denveru si ho všimla číšnice a upozornila policii. Na informace o zloději byla vypsána odměna 10 tisíc dolarů, kterou si číšnice odnesla domů.

 

Příspěvek sdílený Riviera (@dineriviera),

Domů
Sdílet
Diskuse