Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. srpna 2018 11:00
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Potápěči si zajezdili na ohroženém žralokovi. Týrání zvířete přinutilo konat i policii

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Respekt vůči zvířatům mnohým stále chybí.

Žralok obrovský nepředstavuje pro člověka téměř žádné riziko, čehož lidé naneštěstí zneužívají. Velkého živočicha zařadil Mezinárodní svaz ochrany přírody mezi ohrožené druhy zvířat, ale turistům v Indonésii to nevadilo.

Plavání se žraloky obrovskými patří mezi místní populární atrakce, na čemž by nemuselo být nic negativního, kdyby turisté v potápěčských oblecích pouze žraloka pozorovali a kochali se vzácným druhem.

Skupina turistů v Indonésii však nezůstala v bezpečné vzdálenosti a očividně mladého žraloka před dovršením dospělosti začali využívat jako doplněk při plavání.

Jeden potápěč chytil žraloka za ústa a nechal se táhnout dopředu, zatímco ostatní se zvířete drželi po stranách. Všichni vesele gestikulovali a ani profesionální potápěč nenaznačil, že podobné chování nebude tolerovat.

Na krátkém videu je zřejmé, že se žralokovi těžko plave a setkání s lidmi pro něj není příjemné, jenže nikoho z přítomných potápěčů nenapadne, že by se ke zvířeti podobně chovat neměli.

Indonéská policie po zveřejnění videa na sociálních sítích už veřejnost informovala o zatčení všech turistů, přičemž zatím není známo, jaký trest jim hrozí. Boj za spravedlnost dokonce rozpoutala indonéská hudební legenda Kaka ze skupiny Slanka, která video sdílela na Twitteru.


Domů
Sdílet
Diskuse