Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
4. září 2018 18:12
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Konec rasismu a genderové nevyváženosti v Lokomotivě Tomáš. Pohádka se bude měnit

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

V oblíbeném dětském televizním seriálu dosud také chyběly multikulturní rozdíly.

Oblíbený dětský televizní seriál Lokomotiva Tomáš se mění. Jeho stará verze byla podle kritiků prý rasistická, sexistická, plná genderové nevyváženosti, což by mohlo mít podle naštvaných rodičů na správný vývoj děti negativní konsekvence.

Mluvící vlak Tomáš dostane nové kamarády různých ras a pohlaví, opustí svůj domov na fiktivním Sodoru a začne jezdit po světě, kde bude poznávat rozdílnosti v kulturách. Poznávání světa může stejně jako v reálném světě potlačit rasismus a předsudky.

Mašinky se tak setkají např. s Australanem Shanem, Indkou Ašimou nebo Číňanem Jung Paaem. Příběhy budou dynamičtější, humornější, pronikne do nich snová linka a podobné prvky, které vyprávění oživí. Novou sérii začal od pondělí vysílat kanál Chanel 5.

Dětský seriál byl kritizován kvůli jeho údajnému rasismu, sexismu, multikulturní a genderové nerovnosti. Stěžovalo si na něj spousty nespokojených rodičů, kteří požadovali nápravu. Postavičky se k sobě chovaly hrubě, nehezky a třeba si v některých situacích i záviděly.

Domů
Sdílet
Diskuse