Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. září 2018 v 20:23
Čas čtení 0:00
Dušan Šutarík

Film Jokera a Harley Quinn má hotový scénář. Příběh je postavený na vztahu mentálně vyšinutých lidí

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Joker a Harley Quinn v podání Jareda Leta a Margot Robbie dorazí v pořádně bláznivém příběhu.

Internet momentálně žije zejména Jokerovou sólovkou s Joaquinem Phoenixem, protože jsme dostali vůbec první záběry z natáčení.

Film Todda Phillipse se bude odehrávat mimo DCEU, netřeba však zapomínat, že v plánu je i spin-off Suicide Squad, kde by měl bok po boku objevit Joker (Jared Leto) a Harley Quinn (Margot Robbie).

Film Jokera a Harley Quinn má hotový scénář. Příběh je postavený na vztahu mentálně vyšinutých lidí
Zdroj: Warner Bros.

Glenn Ficarra a John Requa (Crazy, Stupid, Love) právě dokončili scénář a podle nich se můžeme těšit na pořádnou jízdu. 

„Příběh začíná tím, že Harley unese Dr. Phila. Doufáme, že si ho střihne skutečný Dr. Phil,“ prozradil Ficarra. 

„Unese ho proto, že ona a Joker mají vztahové problémy. Při psaní scénáře jsme se pořádně bavili. Bylo to, jako bychom zkombinovali scénář filmu Santa je úchyl! s citlivostí seriálu This Is Us. Tak trochu jsme ty dva projekty spojily. Bude to film postavený na vztahu mentálně vyšinutých lidí.“

Film Jokera a Harley Quinn má hotový scénář. Příběh je postavený na vztahu mentálně vyšinutých lidí
Zdroj: Warner Bros.

Jelikož se však momentálně natáčí zmíněný Joker od Todda Phillipse a chystá se i sólovka Harley Quinn pod názvem Birds of Prey, jakož i Suicide Squad 2, Ficarra nemohl říci, kdy dají ve Warner Bros. jejich projektu zelenou.

„Všichni, kterým jsme scénáři ukázali, si ho zamilovali, ale nevím, kdy se chystají film natočit,“ řekl Ficarra. „Pokud se vydaří Birds of Prey, mohli bychom být další na řadě.“

DC univerzum momentálně zažívá těžké chvíle, protože Henry Cavill dal roli Supermana sbohem a už dlouho se šeptá, že ho bude následovat i Ben Affleck alias Batman.

Ať je to, jak chce, v plánu jsou další projekty včetně Gotham City Sirens pod taktovkou Davida Ayera, který režíroval už Suicide Squad.

Když už jsme u Suicide Squad, samotný Ayer v těchto dnech přiznal, že původní střih filmu se radikálně odlišoval od výsledku, který jsme mohli vidět v kinech. Sebekriticky také dodal, že „character arc“ Harley Quinn byl až příliš zjednodušený.

Film Jokera a Harley Quinn má hotový scénář. Příběh je postavený na vztahu mentálně vyšinutých lidí
Zdroj: Screenrant/David Ayer

V minulosti sice Ayer tvrdil, že kinoverze je ta definitivní a je s ní spokojen, ale nyní vlastně potvrdil jen to, co jsme věděli už dávno. A sice, že režisérova původní vize (ať už byla jakákoliv) byla zcela odlišná.

Uvidíme, jak to vlastně s DCEU dopadne. Pokud by Joker s Phoenixem měl úspěch, je sporné, zda by byl ještě někdo zvědavý na kreaci v podání Jareda Leta. Obzvláště když zohledníme negativní kritiku fanoušků, kterou si slízl za svůj výkon v Suicide Squad.

Domů
Sdílet
Diskuse