Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. října 2018 20:27
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Psychopaté sní o sexu a násilí častěji než kdokoli jiný

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Že máš sny plné sexu a násilí ale na druhou stranu neznamená, že jsi rovnou psychopat.

Podle studie vědců z Liverpoolské univerzity a z Univerzity v Turku mají psychopati více sexuálně motivovaných a agresivních snů než běžní lidé. Spojitost to má zřejmě s jejich životním stylem, který je impulzivní a volný, což jim podvědomí během spánku promítá do snů.

Nicméně, hned na začátek je třeba upozornit, že větší míra násilných a sexuálních snů automaticky neznamená, že trpíte psychopatií. 

Výzkum probíhal na 256 osobách, které byly vyselektovány z řad psychopatů, narcistů a machiavellistů. Těmto jedincům byl předložen dotazník, v němž prozradili, jak často se jim zdají násilné sny jako třeba o střelbě nebo sny sexuálního obsahu.

 

Psychopaté sní o sexu a násilí častěji než kdokoli jiný
Zdroj: Paramount Pictures

Po zpracování výsledků vyšlo najevo, že k agresivitě v područí snů mají největší tendence psychopaté a narcisté, zatímco sex ve spánku prožívají hlavně psychopaté a machiavellisté.

Psychopaté půjdou pravděpodobněji až za hranu, protože nemají strach ani svědomí a postrádají emoce. Pokud běžným lidem přijde na mysl něco byť jen trochu nepříjemného, dostaneme strach. Psychopati o tom přemýšlí, ale jejich nervový systém funguje úplně jinak. Jsou v klidu.
– Adrian Raine, profesor z university v Pensylvánii.

Výzkum tak potvrdil dvě věci. Zaprvé, že zážitky ze života se přenášejí do vašich snů ve zdeformované formě a zadruhé, že lidé trpící psychopatií mají predispozici snít o násilí a sexu daleko vyšší než kdokoli jiný. 

Domů
Sdílet
Diskuse