Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. října 2018 16:21
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Jackpot v americké loterii momentálně dosahuje 1,6 miliardy dolarů

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Šance na výhru je však skutečně mizivá.

V Česku obvykle jednou za čas s otevřenými ústy čteme zprávy o tom, že někdo trefil všechna čísla v loterii a stal se milionářem. Za Atlantským oceánem však momentálně soutěžící prožívají mnohem výraznější šílenství.

Loterie Mega Millions, kterou hrají obyvatelé 44 států před pár hodinami dosáhla jackpotu ve výši neuvěřitelných 1,6 miliardy dolarů.

Současný jackpot vyrovnal předchozí rekord, ale před následujícím losováním v úterý zaručeně poroste, takže se stane historicky nejvyšším jackpotem v celé historii Spojených států amerických.


Naposledy jackpot v této loterii vyhrála skupina administrativních pracovníků z Kalifornie v červenci. Tehdy padl jackpot 543 milionů dolarů, což je slušná částka, ale na 1,6 miliardy se ani zdaleka nechytá.

Jak informuje portál Time.com, loterie představuje pro Američany obrovské lákadlo, jenže šance na výhru je mizerná. Statisticky máš šanci trefit všech šest čísel pouze 1 ku 302,5 milionu, což jackpotu poskytuje dostatek prostoru pro rychlý růst.

Domů
Sdílet
Diskuse