Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. listopadu 2018 16:52
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Pes postřelil svého majitele, ten přežil a zastal se ho. Chlupáč je prý dobrým psem a ze zbraně vystřelil omylem

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Ve Spojených státech amerických se udála kuriózní příhoda.

Ve které zemi na světě by mohli muže dovézt do nemocnice s nábojem v hrudi a slovy, že ho postřelil vlastní pes? Pokud jsi odpověděl Spojené státy americké, tak jsi zemi trefil.

Tex Harold Gilligan nedávno oslavil své 74. narozeniny, ale nepředstavoval si, že zanedlouho ho budou muset hospitalizovat a v hrudi mu ponechat náboj, aby lékaři nepoškodili prostřelené plíce.

Tex se se svými třemi psy vydal na klasický hon do pouště v americkém státě Nové Mexiko. Na lov se vydával pravidelně, chlupáči mu pomáhali vyčmuchávat králíky a domů obvykle odcházeli se slušným úlovkem.

Tentokrát udělal Tex chybu, protože na sedadlo spolujezdce nechal sednout jednoho ze svých psů Charlieho, přičemž pušku položil vedle něj. Aby toho nebylo málo, zbraň otočil tak, že hlaveň směřovala přesně na sedadlo řidiče.


Obvykle si Tex k lovu nebere telefon, ale v posledních týdnech v oblasti silně pršelo, a proto si ho pro jistotu vzal, kdyby potřeboval pomoc od svých dětí. Nakonec mu museli přijet pomoci rovnou záchranáři.

Chlupáč Charlie vážící více než 50 kilogramů se při pohybu pod sedadlem spolujezdce zasekl o spoušť pušky a drápem ji nechtěně stiskl.

Výstřel naštěstí nebyl smrtelný a Tex si zvládl zavolat pomoc, ba co víc, nejdříve tvrdil, že se postřelil sám. Po začátku policejního vyšetřování přiznal, že na vině byl Charlie, ale konstatoval, že Charlie je dobrý pes a nechtěl na něj vystřelit.

Domů
Sdílet
Diskuse