Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. prosince 2018 17:18
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

V Norsku fotograf zachytil nesmírně vzácného bílého soba

ZAJÍMAVOSTI NORSKO
Uložit Uložené

Nádhera.

Norskému fotografovi se podařil úžasný kousek, když zachytil fascinujícího bílého soba. 24letý Mads Nordsveen tak zřejmě prožil moment svého života, protože bílí sobi jsou mimořádně vzácní a v přírodě se jich nachází minimum.

Na obrázku malý sobík nádherně splývá s prostředím díky sněhobílé srsti. Zvíře však není albín, na srsti má menší tmavší skvrny, zatímco albín by neměl žádnou barvu. Předpokládá se, že se sněhobílí sobí narodili s genetickou mutací, která odstraňuje pigment z jejich srsti.

Vidět rozkošné mláďátko bílého soba je radostí samo o sobě, ale pokud by ti to nestačilo, podle skandinávských tradic přináší takové přírodní setkání hodně štěstí.

Spatřit je je totiž mimořádně náročné a téměř nemožné, podobný rozruch naposledy způsobil dospělý bílý sob v roce 2016, kterého fotograf zachytil ve Švédsku. V tom případě však přece jen šlo o albína.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Mads Nordsveen (@mads),

Domů
Sdílet
Diskuse