Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. prosince 2018 13:22
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Muž vykašlal krevní sraženinu ve tvaru dýchacích cest. Intenzivní záchvat kašle překvapil i lékaře

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Pacient z Kalifornie o pár dní později zemřel.

Lékaři z University of California, San Francisco Medical Center přijali minulý týden 36letého pacienta, který dlouhodobě trpěl závažnými zdravotními problémy.

Od narození měl komplikace se srdcem a postupem let se situace zhoršila natolik, že mu s fungováním srdečního svalu musel pomáhat strojek. Často se mu stávalo, že srdce do těla nepumpovalo dostatečné množství krve, a tak mu chronicky selhávalo, s čímž už nijak nemohli pomoci ani profesionálové v nemocnici.

Ve zprávě zveřejněné v žurnálu New England Journal of Medicine však popsali, co se muži stalo pár dní před smrtí.

Muž vykašlal krevní sraženinu ve tvaru dýchacích cest. Intenzivní záchvat kašle překvapil i lékaře
Zdroj: New England Journal of Medicine

Pacient po převozu do nemocnice intenzivně kašlal a jednotlivé záchvaty nepřestávaly. Dráždění poškodilo plíce natolik, že muž vykašlal krevní sraženinu ve tvaru bronchiálního strom, což je vlastně rozvětvená síť průdušek. Průdušky jsou zase dýchací cesty v lidském organismu, na jejichž koncích najdeš alveoly odpovědné za výměnu dýchacích plynů.

Lékaři hned po vykašlání krevní sraženiny zasáhli, muži byla do ústní dutiny a dýchacích cest umístěna speciální trubice, aby mohl i nadále dýchat, ale ani to mu už v boji s chronickým srdečním selháním nepomohlo.

Za příčinu smrti dohlížející lékař označil příliš velké množství tekutin v krvi a nedostatek krve procházející ze srdce do zbytku těla.

Domů
Sdílet
Diskuse