Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
8. prosince 2018 20:23
Čas čtení 1:02
Adam Novosad

Youtuber otevřeně přiznal, kolik vydělal za video s 1 milionem zhlédnutí. Sám se divil, kdo je ochoten tolik zaplatit

TECH YOUTUBE
Uložit Uložené

Vytváření videí může být zejména v zahraničí dobrý byznys.

Kdysi se říkalo, že i kdyby youtubeři moc chtěli, nemohou veřejně nikomu říci, kolik peněz ve skutečnosti vydělávají. Měli podepsané smlouvy, podmínky hovořily jasnou řečí a často se o konkrétní částku podělit ani nechtěli.

Situace je však dnes jiná. Youtuberům nic nebrání v tom, aby svým divákům ukázali všechny informace o kanálu a výdělcích, což se rozhodl udělat jeden, pro české publikum prakticky neznámý, tvůrce Graham Stephan.

Graham se na svém kanálu věnuje hlavně videím o nemovitostech, bankovnictví a financích, takže má náročnější publikum než průměrný youtuber tvořící obsah například pro děti.

Nedávno se mu poprvé podařilo natočit video, které dosáhlo více než 1 milion zhlédnutí, a tak transparentně přiznal, kolik peněz mu zadavatelé reklamy na YouTube byli ochotni vyplatit. Už na začátku je třeba každého upozornit, že právě kvůli svému obsahu o financích a nemovitostech mu obvykle společnosti platí lépe než lidem hrajícím hry.

Grahamovi se díky obsahu zvyšuje ukazatel CPM neboli částka, kterou dostává za každých 1000 zhlédnutí. Přesto ho šokovalo, že za své první video s více než milionem zhlédnutí po necelém měsíci inkasoval téměř 7300 dolarů.

Doporučeno
Buď kreativní jako profík: Stejk ti prozradí nejlepší nástroje pro tvorbu obsahu Buď kreativní jako profík: Stejk ti prozradí nejlepší nástroje pro tvorbu obsahu 31. července 2023 14:30

Graham ve videu vysvětluje to, jak si společnosti vybírají, komu nabídnou více peněz a kdo může klidně za 10 milionů zhlédnutí vydělat „jen“ 5 000 dolarů.

Nakonec ukázal i to, že za poslední rok mu kanál vydělal přes 125 tisíc dolarů, jenže peníze třeba samozřejmě zdanit, takže se nedíváš na částku, kterou bys rovnou mohl mít na bankovním kontě. Kdo ví, jak by to vypadalo, kdyby tyto statistiky zveřejnili i čeští youtubeři.

Domů
Sdílet
Diskuse