Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. prosince 2018 15:16
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Vtipný právník identifikoval všechny zločiny v Sám doma 2. Kevin, Harry ani Marv by se bez trestu neobešli

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Na Twitteru spustil analýzu oblíbeného filmu.

Profesionální deformace občas přesáhne až do soukromého života. Jeden právník vystupující pod jménem The Secret Barrister, který si na Twitteru vybudoval slušnou fanouškovskou základnu, se krátce před Vánocemi rozhodl živě tweetovat všechny zločiny odehrávající se ve filmu Sám doma 2. Nevybral si ho náhodou, protože film právě vysílali v televizi, což je důvod, proč právník nezačal s analýzou první části. 
 

Své fanoušky hned na začátku upozornil, že zločiny bude definovat podle anglického práva, takže ve Spojených státech amerických, kde se koneckonců druhé pokračování Sám doma odehrává, by možná Kevin dopadl jinak.


Kevin se ve filmu z roku 1992 nechtěně ocitne v nesprávném letadle, bez svých rodičů přistane v New Yorku a musí se opět vypořádat se zloději Marvem a Harrym, kteří ho téměř dostali i v prvním filmu.

Hned na začátku však Kevin spáchal první zločin. Nahrával svého strýce Franka ve sprše, za což by mu samozřejmě hrozil trest, protože prokurátor by čin mohl definovat jako voyeurismus, a tedy špehování. Při scéně se pěveckým sborem zase Kevin spáchal napadení.

Právník se pak začal věnovat činům, které spáchali rodiče. Za zanedbání svého dítěte hned podruhé během jednoho roku, což by sloužilo jako přitěžující okolnost, by jim hrozil trest až do 10 let za mřížemi.

Mezitím si Kevin koupil pyrotechniku, avšak nebylo mu 18 let, za což by prodejci ohňostrojů mohlo hrozit 6 měsíců v base. Harry a Marv by zase za útěk z vězení mohli dostat až doživotní trest.

Výpočet zločinů pokračoval, když si Kevin zabezpečoval ubytování v hotelu Plaza. Vydávání se za jiného člověka a zneužití identity by jej mohlo vyjít draho.


Harry s Marvem se chystali přepadnout hračkářství, za což by jim podle právníka mohlo hrozit 10 let ve vězení. Svým fanouškům rovnou doporučil, že kdyby už potřebovali vykrást a přepadnout jakékoliv místo, měli by zvolit komerční pobočku či obchod.

V tom případě bys po přiznání mohl dostat jen o něco více než 6 let. Pokud bys vykradl domácnost, hrozilo by ti 14 let, za loupežné přepadení bys zase podle právníka mohl dostat i doživotní trest. 

Když Harry a Marv honili Kevina, spáchali při tom trestný čin pokusu o únos dítěte. Hrozilo by jim za to po dokonání až 7 let. Kevin pak chytil ženu za zadek, což by mohlo být klidně klasifikováno jako sexuální obtěžování. Dva zloději dokonce diskutovali o tom, jak by mohli Kevina zavraždit, což by jim u soudu určitě nepomohlo. 

Do konce filmu ještě Kevin stihne spáchat několik zločinů. Hodil do okna obchodu cihlu, cihly pak házel rovnou na hlavy zlodějů, ale jak konstatoval The Secret Barrister, v poslední třetině filmu by zřejmě šikovný právník dokázal Kevina obhajovat díky tomu, že se prakticky pouze bránil.


Jak by tedy jednotlivé postavy dopadly? Harry a Marv by v nejlepším případě čelili doživotnímu trestu za to, že plánovali zavraždit dítě. Kevin by zase čelil obviněním z pokusu o úmyslné těžké ublížení na zdraví, což by podle právníka i po přihlédnutí k věku a sebeobranu skončilo trestem v délce do 4 let s případným čtyřletým navýšením.

Ba co víc, nelze zapomínat ani na rodiče Kevina. Za zanedbání svého dítěte, které mohlo skončit jeho smrtí, by okamžitě putovali za mříže na přibližně 8 měsíců.


Domů
Sdílet
Diskuse