Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
16. ledna 2019 9:05
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Student si zamiloval svou obrovskou 42centimetrovou stonožku, kterou chová jako domácího mazlíčka

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Studuje biologii a běžní domácí mazlíčci ho omrzeli.

Většina lidí si jako domácí zvířátko pořídí kočku či psa. Pokud potřebuješ méně náročného tvora, vždy se můžeš poohlédnout po želvě či rybičkách v akváriu, ale student biologie z Tchaj-wanu neměl o běžná zvířata zájem.

V roce 2014 si pořídil mládě peruánské stonožky vyskytující se zejména v Jižní Americe, kterou bys mohl znát pod latinským názvem Scolopendra gigantea. Stonožka Neila Chenga Leho měřila před 5 lety jen pár centimetrů a on samozřejmě dobře věděl, co kupuje.

Jako student biologie si načetl všechny dostupné informace o tom, jak se o takovou stonožku má starat, čemu se vyhnout a čím se stonožka živí, protože živočich je jedovatý a konzumuje převážně masitou potravu.

Ve chvíli nepozornosti či při nesprávném pohybu by tak i Neil mohl svou volbu domácího mazlíčka litovat a skončit s nepříjemným kousnutím. Student se chtěl se stonožkou pochlubit na sociálních sítích, natočil proto několik videí, na kterých se 42 centimetrů dlouhý živočich pohybuje po jeho těle.

Jak uvidíš i na videu, stonožku krmí jídlem pro kočky, které obsahuje maso, a tak nezaznamenal žádné výraznější komplikace ve vzájemném soužití. Všem však vzkazuje, že stonožka není zvířátkem pro každého, a tak si musíš dobře promyslet, zda bys ji chtěl mít doma.

Domů
Sdílet
Diskuse