Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. ledna 2019 10:30
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Nový Samsung Galaxy S10 bude smartphone, jaký tu ještě nebyl. Unikly ceny, parametry i zprávy o senzoru otisků prstů

TECH SAMSUNG
Uložit Uložené

Vlajková loď jihokorejské společnosti je za dveřmi.

Pokud se už těšíš na představení nové vlajkové lodi od Samsungu tak jako my, nebudeš muset čekat dlouho. Jihokorejská společnost už avizovala, že se velká událost odehraje 20. února, kdy je konference Unpacked, a všichni předpokládají, že hlavním tahákem bude Samsung Galaxy S10.

Ze všech uniklých informací na internetu ti musí být jasné, že Samsung Galaxy S10 nepřijde pouze v jediné verzi, ale šeptá se hned o čtyřech rozdílných edicích. Nejlevnější verze prý dostane název Galaxy S10E, ale mluvilo se i o přívlastku Lite.


Standardní Samsung Galaxy S10 své jméno nebude nijak upravovat, zatímco Galaxy S10 Plus by měl v nejlepší konfiguraci dosahovat až 12 GB RAM a 1 TB vnitřní paměť. Čtvrtá a zároveň závěrečná 5G verze se zřejmě bude jmenovat Galaxy S10 X, ale o ní zatím neznáme bližší informace o datu vydání.

Předobjednávky prý budou spuštěny prakticky okamžitě po skončení konference. Možnost pořídit si smartphone předem skončí 8. března, kdy je naplánován začátek celosvětového prodeje.

Doporučeno
Samsung představil tři zařízení, která by ti neměla chybět ve sbírce. Co najdeš v řadě Galaxy FE? Samsung představil tři zařízení, která by ti neměla chybět ve sbírce. Co najdeš v řadě Galaxy FE? 7. listopadu 2023 11:30

Výbava nových vlajkových lodí od Samsungu potěší zřejmě každého milovníka technologií. Nejmenší verze S10E bude prý začínat s 4 GB RAM a 128 GB pamětí, přičemž rozměry displeje se zastaví na 5,8 palce. Standardní S10 dostane 6,1palcový displej a největší smartphone zase získá 6,4palcový displej. Až se jednou dočkáme největšího a nejvýkonnějšího Galaxy S10 X, mohl by dostat až 6,7palcový displej.

Z prostředí jihokorejského giganta již unikly informace o cenách, které zatím nejsou potvrzeny. Ceny mají být určeny pro italský trh, což znamená, že možná budou o něco vyšší než chystané ceny v Česku, protože v Itálii stál i předchozí smartphone od Samsungu o několik desítek eur více ve srovnání s ostatními evropskými zeměmi.


Galaxy S10E by měl začínat na 779 eurech (20 tisíc korun) za 4 GB RAM a 128 GB paměti, Galaxy S10 zase na 929 eurech (24 tisíc korun) za 6 GB RAM a 128 GB paměti, nebo ve verzi s 8 GB RAM a 512 GB paměti na 1179 eur (30 tisíc korun). Největší Galaxy S10 Plus se bude prodávat od 1049 eur (27 tisíc korun) za 6 GB RAM a 128 GB paměti až po 1599 eur (41 tisíc korun) za 12 GB RAM a 1 TB paměti.

Díky uniklým fotografiím všech tří verzí od Evana Blasse jsme se dozvěděli, že Galaxy S10 i S10 Plus se zřejmě budou moci pochlubit třemi fotoaparáty na zadní straně, zatímco nejlevnější verze S10E bude obsahovat pouze dva objektivy.

Doporučeno
Nejlepší nástroje pro selfie i zdravý spánek. Toto jsou vylepšené Samsung Z Flip5, Z Fold5 a Galaxy Watch6 Nejlepší nástroje pro selfie i zdravý spánek. Toto jsou vylepšené Samsung Z Flip5, Z Fold5 a Galaxy Watch6 28. července 2023 18:25

Na rozdíl od modelu Galaxy A9, jehož reklamy jsi mohl najít i po Česku, nejnovější Samsungy budou mít fotoaparáty umístěny horizontálně a ne vertikálně jako zmíněný telefon.

Rozdíl se prostřednictvím uniklé fotografie ukazuje i u předních fotoaparátů. Samsung vymyslel způsob, jak se zbavit nevkusného výběžku ve vrchní části displeje, a tak by měly nové smartphony obsahovat pouze kulatý výřez přímo v displeji, který se ani nebude dotýkat rámu.

Nejlevnější a standardní verze dostanou podle fotografie jeden objektiv fotoaparátu na displeji, zatímco Galaxy S10 Plus bude mít hned dva objektivy předního fotoaparátu a pochopitelně i větší výběžek.

Velká pozornost se klade i na způsob, jakým Samsung vyřeší umístění senzoru otisků prstů. Společnost se snaží tlačit inovace do popředí, a tak z uniklých fotografií můžeme konstatovat, že by Samsung Galaxy S10 i S10 Plus měly disponovat senzorem přímo v displeji.

Na trhu se již dnes prodávají mobily, které takovou funkcionalitu obsahují, ale při různých testech jim odemykání trvalo o něco déle. Samsung si však zřejmě se senzorem v displeji pohrál natolik, že žádné zpomalení při odemykání nezaznamenáme.


Doporučeno
Samsung nabízí k novým mobilům Galaxy A54 5G a Galaxy A34 5G sluchátka Galaxy Buds2 jako bonus Samsung nabízí k novým mobilům Galaxy A54 5G a Galaxy A34 5G sluchátka Galaxy Buds2 jako bonus 16. března 2023 9:30

O umístění senzoru pod displej svědčí i uniklé části kódu z aplikace Samsung Pay, kde se otisky prstů využívají k potvrzení platby. Nejprve přitom jihokorejský výrobce použití senzoru v displeji odmítal, avšak díky pokročilejší druhé generaci této vychytávky ji můžeme v polovině února očekávat.

Jak upozorňují mnohé zahraniční weby, v žádném případě nelze zapomínat ani na fakt, že Samsung by mohl na konferenci Unpacked 20. února rovnou představit i dlouho očekávaný skládací smartphone.

Prý by se měl jmenovat Samsung Galaxy F, a i když o něm na internetu nenajdeš mnoho detailních informací, už se říkalo, že by mohl stát i dvojnásobně více než běžný prémiový mobil.

Domů
Sdílet
Diskuse