Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. února 2019 4:09
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Amerických -51 °C si odnesla i nevinná zvířata. Z ubohé kočičky se stala kostka sněhu a ledu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Lidé nebyli jediní, kdo během zimy trpěl.

Zatímco zde v Česku zažíváme teploty přiměřené tomuto ročnímu období, v severních částech USA se teploty vlivem klimatických změn snížily až na -51 °C, což jsou samozřejmě rekordy. Extrémní situace je již ustálená, ale je třeba myslet na to, že šílenou zimou netrpěli jen lidé, ale i zvířata.

Plné ruce práce měli v Animal Clinic of Kalispell v americkém státě Montana, který arktický chlad naplno zasáhl. Přímo symbolem ledové apokalypsy se stala kočka Fluffy, kterou lidé našli uvízlou v chladném počasí.

Ze zvířete se prakticky stala kostka ledu a sněhu. Samozřejmě, veterináři ihned začali bojovat o její život. Trvalo téměř dvě hodiny, než z kočičky dostali všechen sníh a led. Teprve potom ji mohli napojit na infuzi a dodat jí všechny potřebné živiny.

Je přitom neuvěřitelné, jak blízko byla Fluffy vlastní smrti a je zázrak, že dnes žije. Její tělesná teplota byla totiž tak nízká, že ji veterinární teploměr nedokázal ani změřit. Dá se tak předpokládat, že byla minuty od zamrznutí, nakonec však vše dobře dopadlo.

Domů
Sdílet
Diskuse