Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. března 2019 15:34
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Hostitel z Airbnb se přiznal, že zabil hosta, který mu dlužil za ubytování

ZAJÍMAVOSTI AIRBNB
Uložit Uložené

Australan vyřešil situaci po svém.

Austrálie zažila v roce 2017 šokující případ usmrcení 36letého Ramise Jonuziho. Na podzim toho roku si prostřednictvím Airbnb pronajal pokoj v australském městě Melbourne, kde v jednom domě žili Jason Rohan Colton, Craig Levy a Ryan Smart.

Měli volný pokoj, tak ho pronajímali hostům populární služby, díky čemuž si dokázali přivydělat pár desítek dolarů a snížit si měsíční nájemné. Když si však zesnulý Ramis pronajal pokoj na 3 dny, zalíbilo se mu tam natolik, že chtěl zůstat ještě jeden týden.

Hostitelé mu to umožnili, ale netušili, že Ramis nemá dost peněz na zaplacení. Za týden v domě se dohodli na částce 210 dolarů.


Rami se po tomto týdnu chystal k odchodu a svým spolubydlícím a zároveň hostitelům oznámil smutnou novinu. Neměl dostatek peněz na zaplacení nájmu. Nechal muže zkontrolovat mu bankovní účet, kde našli jen 10 dolarů, a nabídl se, že zavolá svému zaměstnavateli, aby zjistil, kdy mu přijde výplata.

Doporučeno
Toužíš po izolaci od okolního světa? Pronajmi si plovoucí vilu na pobřeží Austrálie Toužíš po izolaci od okolního světa? Pronajmi si plovoucí vilu na pobřeží Austrálie 15. dubna 2020 14:27

Místo toho se však dočkal fyzického útoku. Hostitelé Jason, Craig a Ryan ho zpacifikovali a začali ho mlátit. Ramise nejprve hodili o stěnu a pak ho škrtili. Prý ho původně chtěli jen uvést do bezvědomí, ale situace se jim vymkla z rukou.

Nakonec Ramis odpadl, muži ho vytáhli na zahradu, kde se snažil volat o pomoc a křičet, ale oni pokračovali v bití. I nadále ho škrtili a mlátili, za což zaplatil životem. Muži večer zavolali policisty, kteří už mohli jen konstatovat, že Ramis zemřel. Prohlídka soudním lékařem určila za příčinu smrti škrcení a údery do hlavy.

Z vraždy obžalovaný Jason Rohan Colton však tvrdí, že nespáchal vraždu, ale přebírá odpovědnost za zabití. Není prý pochyb, že zesnulého škrtil a udeřil, avšak žalobci podle něj musí dokázat, že Jason chtěl Ramise zavraždit a zda vůbec právě jeho škrcení způsobilo smrt.

Domů
Sdílet
Diskuse