Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. března 2019 18:12
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Nefunguje Facebook ani Instagram. Sítě zažívají výpadek po celém světě

TECH
Uložit Uložené

Na výpadek upozorňují lidé z celého světa.

Oblíbené sociální sítě Facebook a Instagram zažívají ve středu 13. března rozsáhlý výpadek. Zatím není jasné, co výpadek způsobilo, ale Facebook se v mnoha oblastech naší planety začal chovat velmi zvláštně.

Některým uživatelům nejdou posílat zprávy, jiným Facebook nefunguje vůbec. Pokud na sociální síti spravuješ nějakou stránku, zřejmě nebudeš moci přidat nový příspěvek. Některým lidem zase nejde komentovat články ani hrát hry, které síť nabízí.

O nic lépe to nevypadá ani na Instagramu a WhatsAppu. Všechny tyto sociální sítě přitom vlastní právě Facebook, takže se zřejmě jedná o celoplošný výpadek. Ani na Instagramu mnoha lidem nejde přidávat příspěvky, na WhatsAppu zase uživatelé zažívají komplikace při posílání obrázků či videí.

Stovky lidí si začaly na výpadky hromadně stěžovat prostřednictvím portálu DownDetector, kde se můžeš dozvědět, zda výpadky zasahují i naši oblast a do jaké míry. Čím více červené barvy v konkrétním regionu, tím více nahlášených výpadků.

Nefungujú Facebook ani Instagram. Sociálne siete zažívajú výpadok po celom svete
Nefungujú Facebook ani Instagram. Sociálne siete zažívajú výpadok po celom svete Zdroj: DownDetector/Screenshot
Domů
Sdílet
Diskuse