Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. dubna 2019 12:19
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Vilu za 1 euro v malebné italské vesničce si nyní můžeš koupit rovnou přes internet

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Italské vesničky nadále bojují s odlivem obyvatel.

Jih Itálie odjakživa bojoval s nižším životním standardem, a tak není divu, že obyvatelé tamních menších vesniček opouštějí své původní domovy a raději se vydávají do větších měst, kde je k dispozici více pracovních příležitostí.

Opuštěné vesničky proto musí bojovat se stále menším počtem obyvatel a pokud nechtějí, aby v následujících letech vymřely nadobro, musí přilákat lidi, kteří by chtěli v Itálii investovat. Nikdy na to nebyl lepší čas, domy v těchto vesničkách se totiž nyní prodávají za 1 € (zhruba 25 korun).

Doporučeno
Italská vesnička ti zaplatí 230 tisíc korun, pokud se do ní přestěhuješ. Na úpatí Alp najdeš malebný ráj na Zemi Italská vesnička ti zaplatí 230 tisíc korun, pokud se do ní přestěhuješ. Na úpatí Alp najdeš malebný ráj na Zemi 3. února 2019 12:38

Nejnověji se mezi vesničky nabízející levné obydlí přidali Zungoli a Mussomeli. Zungoli najdeš uprostřed Itálie mezi Římem a Neapolí, tamní starosta se pyšní výborným Wi-Fi připojením i LED pouličními lampami. Jen obyvatel má málo.

Zadal proto mladším obyvatelům vytvořit speciální stránku, kde najdeš desítky opuštěných domů, vybereš si svého favorita, zkontaktuješ radnici a velkou část dokumentace předáš přímo elektronicky. Když pak přiletíš do Itálie, vyplatíš zálohu, kterou zaručíš, že dům do několika měsíců začneš rekonstruovat, a můžeš začít bydlet.


Ještě snadněji probíhá celý proces v sicilském městě Mussomeli. Na této stránce si pomocí interaktivní mapy najdeš vysněný příbytek, zkontaktuješ zástupce realitní kanceláře a nakonec přiletíš do Itálie, abys podepsal smlouvu. Zase zaplatíš zálohu, kterou se zavážeš, že rekonstrukce začne do tří let, a můžeš se těšit z nové nemovitosti.

Domů
Sdílet
Diskuse