Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. května 2019 14:42
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Vyzkoušej si dnešní maturitu z matematiky. Jaké úlohy potrápily maturanty?

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Vyzkoušej si maturitu z matematiky.

Dnes v 8 ráno zasedli středoškoláci po celé republice do lavic a pustili se do obávané maturitní zkoušky z matematiky. Po ruce mohli mít psací a rýsovací potřeby, Matematické, fyzikální a chemické tabulky a kalkulačku bez grafického režimu, řešení rovnic a algebraických výrazů.

Jako v loňském roce na ně čekalo 26 úloh, které museli vypracovat v průběhu 120 minut. Maturanti mohli dosáhnout maximálně 50 bodů, přičemž jim k úspěšnému vykonání zkoušky stačilo správně vypočítat 33 % úkolů. Prvních 15 úkolů tvořily úlohy otevřené a druhou část uzavřené úlohy, u nichž byla vždy jen jedna odpověď správně. 

Maturita z matematiky zatím není povinná, ale očekává se její zavedení pro všechny zhruba od roku 2021. Pokud si chceš ozkoušet, na co se mohou těšit příští generace studentů a s čím se dnes museli poprat maturanti ze všech koutů Česka, můžeš si vyzkoušet výpočet úloh po kliknutí na obrázek níže.

Maturitní úlohy najdeš ZDE

Vyzkoušej si dnešní maturitu z matematiky. Jaké úlohy potrápily maturanty?
Zdroj: Novamaturita.cz

Domů
Sdílet
Diskuse