Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. května 2019 14:49
Čas čtení 13:46
Jakub Paulík

Pavel Kacerle pracuje pro Marvel. V domě Roberta Downeyho Jr. cvičil kung-fu a na Asgardu pracoval 15 hodin denně (Rozhovor)

Pavel Kacerle pracuje pro Marvel. V domě Roberta Downeyho Jr. cvičil kung-fu a na Asgardu pracoval 15 hodin denně (Rozhovor)
Zdroj: Archív: Pavel Kacerle
REFRESHER
Uložit Uložené

Jak reagují lidé, když kolem kráčí sám velký George Lucas?

Třicetiletý Čech Pavel Kacerle je odborníkem na vizuální efekty a zakladatelem start-upu Smashbuster, který pracoval na několika filmech od Marvelu jako Spider-Man: Homecoming, Captain Marvel, Avengers: Age of Ultron, Captain America: The Winter Soldier či Thor: The Dark World.

S Pavlem jsme si povídali o náročné práci na tvorbě Asgardu či o příhodě z placu, kdy policisté téměř zastavili natáčení Spider-Man: Homecoming. Pavel nám dále vyprávěl i tom, jak Robert Downey Jr. změnil jeho život a jak trénoval kung-fu v jeho garáži.

V rozhovoru nám nezapomněl popsat své dojmy ze světových tvůrců, jakými jsou Christopher Nolan či George Lucas. No a zmínil také menší nemilou příhodu se Scarlett Johannsson.

Měli jsme například Spider-Mana, který byl přivázán na autobuse kolem Braniborské brány v Berlíně, a když to spatřili lidé z okolí, mysleli si, že jde o nějakého šílence, tak samozřejmě volali hned na policii.

James Gunn a Pavel Kacerle

Nadaný Čech z Marvelu: U Roberta Downeyho Jr. som trénoval kung-fu, na Asgarde sa pracovalo 15 hodín denne
Nadaný Čech z Marvelu: U Roberta Downeyho Jr. som trénoval kung-fu, na Asgarde sa pracovalo 15 hodín denne Zdroj: Archív: Pavel Kacerle

Pracoval jsi často na place, kde jsi potkal známé osobnosti z byznysu. Kdo na tebe udělal nejlepší dojem?
To je zajímavá otázka. Myslím, že Christopher Nolan. Když jsem dělal ve studiu, které se jmenuje Double Negative, pracoval jsem na sci-fi Jupiter Ascending (Jupiter vychází) s Channingem Tatumem a Milou Kunis. Snímek nebyl sice tak úspěšný, ale v té době dané studio pracovalo i na filmu Interstellar. A já jsem měl tu možnost vidět, jak Christopher Nolan pracuje s lidmi a jak zpracovává komentáře od VFX artistů.

A jeho přísun byl skutečně neuvěřitelný. Nolan totiž digitální efekty využívá pouze v těch nejkritičtějších momentech. Ten člověk vidí svět úplně jinak než my. Strávit s ním v jedné budově celé dva měsíce byla skutečně nejinspirativnější zkušenost. Osobně jsem na Interstellaru nepracoval, ale moji kamarádi ano a velmi si to pochvalovali. Christopher Nolan je pro mě číslo jedna.

Doporučeno
Netflix nabízí nadprůměrné platy, tvrdí Ester, která v něm pracuje. Občas je celý den v kině, může hrát i komparz (Rozhovor) Netflix nabízí nadprůměrné platy, tvrdí Ester, která v něm pracuje. Občas je celý den v kině, může hrát i komparz (Rozhovor) 28. září 2019 11:38

Marvel má nejprofesionálnější tým, jaký jsem kdy viděl. Ta organizace je na strašně vysokém levelu.

Co říkali tvoji kolegové na Nolanovu osobnost?
Tito lidé jsou strašně zajímaví, protože kolem nich je jakási aura. Například největší auru, jakou jsem kdy viděl, tedy kromě Roberta Downeyho Jr., má hlavně George Lucas. Když jde studiem, všichni se snaží dívat do monitorů, ale je skutečně viditelné, jak ho očima nenápadně sledují.

Ale Nolanova nebo Lucasova osobnost se velmi těžko hodnotí, protože oni ti ji nikdy neukáží. Představí se ti se svou profesionální maskou a jejich pravou tvář prostě nevidíš. I když jsi s nimi každý den ve studiu, tak tě k sobě nepustí. Mám i nemilou zkušenost, že když jsem chtěl pozdravit Scarlett Johansson, jen nad tím mávla rukou. Většina lidí z branže je však absolutně profesionální, a když jsem spolu s nimi na place, chovají se ke mně jako k sobě rovnému, což velmi pomáhá.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 65244 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse