Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. června 2019 14:26
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Na světě se denně diagnostikuje až milion pohlavních chorob

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Světová zdravotnická organizace zveřejnila zarážející statistiky.

Světová zdravotnická organizace (WHO) minulý týden zveřejnila alarmující statistiky. Na naší planetě lékaři každý den diagnostikují více než 1 milion pohlavních chorob, informovalo CNN. Šéfka studie Melanie Taylor, která tyto diagnózy monitorovala, prohlásila: „Tyto infekce naznačují, že lidé riskují své zdraví, se svou sexualitou a reprodukčním zdravím.“

Monitorovány byly převážně čtyři nejrozšířenější pohlavní choroby – chlamydie, kapavka, trichomoniáza a syfilis. Každý rok je dohromady diagnostikováno více než 376 milionů nových pohlavních chorob, přičemž odhady WHO říkají, že jeden z 25 lidí na Zemi trpí jednou z nich.


 

Odhady přesahující 376 milionů však hovoří o případech, ne jednotlivých lidech. Jak vysvětluje lékařka Taylor, člověk se dokáže během jednoho roku nakazit i vícekrát.

Světová zdravotnická organizace upozorňuje lidi, aby si ve svém sexuálním životě dávali větší pozor na vlastní zdraví. Chorobami se člověk může nakazit nejen při nechráněném vaginálním sexu, ale i při tom análním či orálním. A některé pohlavní nemoci dokáží způsobit až neplodnost či porod mrtvého dítěte.

Domů
Sdílet
Diskuse