Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. července 2019 9:40
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Pro ASAP Rockyho může mít uvěznění fatální důsledky, možná i konec kariéry, tvrdí jeho právník. Soud odvolání odmítl

HUDBA ŠVÉDSKO
Uložit Uložené

Americký raper čelí velkému problému a zatím se na svobodu nedostane. Ve vazbě bude muset pravděpodobně zůstat až do soudního pojednávání.

HNHH aktuálně informuje o dalších novinkách týkajících se případu jednoho z nejpopulárnějších interpretů planety, kterým v současnosti žije celý rapový svět. ASAP Rocky se ještě během minulého týdne dostal do konfliktu s neznámými lidmi během obyčejné procházky po Stockholmu.

Na svém Instagramu celé dění zdokumentoval, a tak víme, že jeho tým začali údajně bezdůvodně otravovat dva muži, které raper popsal jako „závislé na drogách, kteří nejsou jeho fanoušci“. Kromě vykřikování na známou osobu ještě prý plácali kolemjdoucí ženy po zadku a chovali se nevhodně.

Doporučeno
ASAP Rocky byl zatčen ve Švédsku. Napadl muže, který ho pronásledoval a obtěžoval ASAP Rocky byl zatčen ve Švédsku. Napadl muže, který ho pronásledoval a obtěžoval 4. července 2019 9:39

Situace se vyhrotila, když jeden z dvojice udeřil Rockyho ochranku sluchátky do obličeje. Tehdy zakročil i samotný raper a na záběrech získaných portálem TMZ od náhodných lidí vidíme, jak nejprve jednu osobu shodil na zem a následně ji udeřil.

Tento konflikt má v současnosti velmi vážnou dohru, protože známý interpret je i po týdnu od zadržení za mřížemi ve Švédsku. Původně tam měl strávit jen tři dny, prokuratura nakonec požádala o prodloužení, dokud se případ nevyšetří, minimálně však dva týdny. TMZ ještě informuje, že v případě prokázání Rockyho viny za útok s přitěžujícími okolnostmi by mohl celkově strávit ve vězení až šest let.

Doporučeno
ASAP Rockymu hrozí až 6 let za mřížemi. Prokuratura žádá o prodloužení vazby, dokud se případ nevyšetří ASAP Rockymu hrozí až 6 let za mřížemi. Prokuratura žádá o prodloužení vazby, dokud se případ nevyšetří 5. července 2019 10:10

Nejnovější informace hovoří o tom, že Nejvyšší soud odmítl odvolání a žádost o propuštění ASAP Rockyho. Odůvodněním má být podle právníka, že raper kvůli uvěznění přijde až o 1,6 milionu dolarů a celá situace může mít vážný dopad na jeho kariéru ve smyslu jejího ukončení.

Tyto skutečnosti však Nejvyšší soud v úvahu nevzal a hlava ASAP Mob tak bude muset podle všeho čekat, dokud nebude stanoveno oficiální datum jednání.

Ze zprávy se ještě dozvídáme, že Flacko v současnosti nemá ani přístup k telefonu a jediným způsobem, jak se dá kontaktovat, jsou klasické dopisy. On sám se údajně vyjádřil, že je „znepokojen situací“, což je samozřejmě pochopitelné. Zároveň si veřejnost ani média nedokáží vysvětlit kroky švédské policie, jelikož všechny obrazové materiály by měly hrát ve prospěch rapera a jeho dvou kolegů jako polehčující okolnosti. 

Právník ASAP Rockyho říká, že podle soudu je raper nebezpečím pro společnost v případě, že by opustil zemi. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

@Asaprocky’s lawyer speaks on his current situation FREE ROCKY

Príspevok, ktorý zdieľa Our Generation Music (@ourgenerationmusictv),

Podle očekávání se za svého kolegu postavili i populární kolegové, kteří jsou přesvědčeni o tom, že je Rocky nevinný. Tyler, the Creator i schoolboy Q již Švédsko dokonce bojkotují a tvrdí, že v této zemi už nebudou vystupovat. Rovněž se pár dní po uvěznění veřejně vyjádřil i Travis Scott a celý ASAP Mob i široká veřejnost šíří hashtag #freeflacko, resp. #freerocky.

Domů
Sdílet
Diskuse