Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. července 2019 8:25
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Čím dál více lidí přechází z iPhonů na smartphony s Androidem

TECH IPHONE
Uložit Uložené

Dvakrát více lidí přejde z iOS na Android než opačně.

Stále méně lidí používá iPhone a přecházejí na smartphony s operačním systémem Android, informuje technologický portál CNET. Navíc čím dál méně lidí přechází z Androidu na iPhone, přičemž počet lidí migrujících z iPhonu na Android rychle narůstá, tvrdí report od BankMyCell.

Za vším však stojí jen menší složka 38 000 lidí, ale doba pozorování 10 měsíců je poměrně spolehlivá.

Loajálnost vůči Applu tak drasticky klesá. Společnost BankMyCell se zabývá vyměňováním smartphonů za jiné a v éře, kdy byly populární mobily iPhone X a Samsung Galaxy S9, měli lidé sklony právě k Samsungu.

Jen 9 % lidí vyměnilo svůj telefon s Androidem za jablíčko s iOS, ale až 26 % lidí přešlo z iPhonu X na mobil s operačním systémem od Googlu. Tato čísla samozřejmě nereprezentují reálné prodeje, ale jasně ukazují, že věrnost Apple zákazníků jde rapidní rychlostí dolů a majitelé iPhonů dávají raději přednost Androidu.

Čoraz viac ľudí prechádza z iPhonov na smartfóny s Androidom
Čoraz viac ľudí prechádza z iPhonov na smartfóny s Androidom

Ale i samotná čísla z prodejů naznačují těžké časy pro Apple. V červnu 2019 měla zařízení s iOS podíl na trhu 36 %, o 2,4 % méně než před rokem. Telefony s Androidem přitom mají nyní podíl 61 % a oproti minulému roku si přilepšily o 2,5 %.

Samozřejmě, ve hře jsou i jiné operační systémy, ale je očividné, že stále více zákazníků od Applu utíká, a to právě ke smartphonům s Androidem.

Domů
Sdílet
Diskuse