Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. července 2019 10:55
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

V Chorvatsku turisté narazili na obrovské pavouky. Jeden jim ochotně zapózoval v moři

ZAJÍMAVOSTI CHORVATSKO
Uložit Uložené

Oblíbená destinace nemá dobré zprávy pro arachnofoby.

V posledních týdnech rezonovala v Chorvatsku přítomnost žraloka, jehož natočili turisté nedaleko od pláže. Místní úřady tehdy učinily potřebné kroky k tomu, aby se zvíře nepřibližovalo k plážím, a tak bylo riziko napadení minimální.


Ani tentokrát nejde o krvelačného živočicha, avšak Chorvati i turisté si všimli, že v některých částech země se objevili obrovští pavouci, jak upozornily TV Noviny. Mělo by jít o slíďáka tatarského, jednoho z největších pavouků v Evropě, dorůstajících až do velikosti kolem 10 centimetrů.

Nejdříve se pavouka podařilo vyfotit na souostroví Kornati, pak zase o několik desítek kilometrů jižněji ve městě Trogir. Pavouka tam zaznamenali přímo v moři na bójce. I když svým vzhledem vzbuzuje živočich respekt, nejde o jedovatý druh pavouka.

Slíďáci si netkají pavučinu a loví skokem. Riziko hrozí pouze v případě, že by tě kousli, ale tvé tělo by toxiny nepoškodily, kousnutí by zřejmě jen pořádně bolelo.

Domů
Sdílet
Diskuse