Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. srpna 2019 17:52
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Z UPC bude Vodafone. Ke sloučení došlo po obří transakci ve výši 472 miliard korun

TECH
Uložit Uložené

UPC Česká republika se postupně přejmenuje na Vodafone.

Vodafone odkoupil společnost UPC Česká republika. V tuzemsku tak povstává nový velký hráč, který spojí pevný internet, kabelovou televizi a mobilní služby. UPC se postupně přejmenuje na Vodafone. 

Pod Vodafone Group přešla po schválení akvizice ze strany Evropské komise. Ta zahrnovala odkup aktivit společnosti Liberty Global v České republice, Německu, Maďarsku a Rumunsku. Konečná částka byla 18,4 miliardy eur (zhruba 472 miliard korun). 

Vodafone tak propojí více než půl milionu uživatelů vysokorychlostního pevného internetu, 539 tisíc zákazníků kabelové televize a 200 tisíc uživatelů pevné telefonní linky společnosti UPC s 3,9 milionu zákazníků Vodafonu.

Generální ředitel Petr Dvořák

Z UPC bude Vodafone. K sloučení došlo po obří transakci ve výši 472 miliard korun
Z UPC bude Vodafone. K sloučení došlo po obří transakci ve výši 472 miliard korun Zdroj: Vodafone

„Podmínkou pro udržení vedoucího postavení České republiky je i silná technologická platforma umožňující rychlou a úspěšnou digitalizaci, kterou budeme moci tímto spojením nabídnout,“  uvádí Petr Dvořák, generální ředitel Vodafone Czech Republic.

Pro současné zákazníky UPC to znamená hned několik změn. Využívat budou moci pro všechny náležitosti spojené se službami UPC prodejny Vodafonu. Do budoucna dojde ke sjednocení služeb. Pokud například používáte jak služeb Vodafonu tak UPC zvlášť, dostanete novou smlouvu. Společnost zároveň chystá konvergované balíčky, které vám umožní mít mobilní služby, internet a kabelovku v jednom. 

Domů
Sdílet
Diskuse